Popiežius Pranciškus įvardijo realią grėsmę šeimai

Popiežius Pranciškus sako, kad iš vakarienių su šeimą reikia išbraukti vieną dalyką – mobiliuosius telefonus.

Sakydamas pamokslą popiežius patarė tėvams neleisti naudotis vaikams mobiliaisiais prie vakarienės stalo, kad jie netrukdytų šeimos buvimo kartu. „Šeimos buvimas kartu – termometras pamatuoti šeimos santykius patvarumą, – teigė popiežius. – Jei šeimoje kas nors negerai, jei yra slaptų žaizdų, prie stalo tai iš karto pasijunta."

Popiežius pabrėžė, kaip svarbu, kad šeimos nariai valgytų kartu, o ne mažiau svarbu, ką gi veikiame būdami kartu. Šeimos narių, kurie nesikalba, nieko vienas kitam nepasakoja, nesidalina jausmais, o prie vakarienės ar pietų stalo žiūri televizorių ar į išmanųjį telefoną, šeima nepavadinsi.

„Jei vaikai prie stalo įnikę į kompiuterį ar į telefoną, vienas kito nesiklauso, tai jau ne šeima, o hostelis", – pridūrė jis.

Popiežius sutiko, kad šiais laikais daug kas trukdo šeimos vienybei. „Turime rasti būdą tai atgaivinti, – sakė jis. – Prie stalo mes kalbamės, klausomės. Nėra didesnės tylos, kuri ne vienuoliškas tylėjimas, o nesiklausymas iš egoizmo, kai visi užsiėmę savais reikalais, žiūri televizorių ar į kompiuterį ir nesikalba"

Norint įveikti šias kliūtis, reikia įdėti pastangų ir paisyti šeimos poreikių, įsitikinęs popiežius.

Jei ant vakarienės stalo pasidedate mobiliuosius telefonus, mamos ir tėčiai, tai ne tik kenkia šeimai, bet ir rodo vaikams, kad jie jums nesvarbūs.

Šiemet atliktame tyrime buvo stebėta 6000 vaikų. Paaiškėjo, kad 52 proc. šių vaikų manė, kad tėvai per daug laiko įnikę į savo išmaniuosius telefonus, 32 proc. vaikų jautėsi nesvarbūs, kai tėvai per pietus ar vakarienę, kalbantis, naršydavo po išmaniuosius telefonus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis