Pristatyta vaikų rūbų kolekcija, kurią įkvėpė Vytauto V.Landsbergio knygos

Pirmą kartą Lietuvoje sukurta drabužėlių vaikams kolekcija, kurią puošia žinomo autoriaus Vytauto V. Landsbergio knygelių vaikams herojai. Lietuviški personažai pasirinkti neatsitiktinai - kūrėjai tiki, kad drabužiai su žinomais lietuviškais personažais taps puikia alternatyva garsių užsienio animacinių filmukų herojais dekoruotiems gaminiams.

V. V. Landsbergio knygų personažai persikelia ant vaikiškų drabužėlių

Dailininkės Dalios Karpavičiūtės pieštas Vytauto V. Landsbergio pasakų personažas lapiukas Pūkis puikuojasi ant įvairių spalvų marškinėlių vaikams. O Vytauto V. Landsbergio populiarios dainos „Kaip gera, kai man gera" šūkis bei rašytojo piešti žmogeliukai ir parašas - papuošė marškinėlių kolekciją visai šeimai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
5 klaidos, kurias darome pirkdami dovanas vaikams
Ypatingas siurprizas šeimai, kurios Kalėdas pernai pavogė vagys

Drabužėlius su žinomais personažais sukūrusi prekės ženklo OXOX dizainerė Evelina Dragūnienė džiaugiasi, kad šie drabužėliai, kaip ir juos puošiantys herojai, užkrečia gera nuotaika ir pozityvumu.

Organizatorių nuotr.

Drabužius siuvanti bendrovė taip pat siūlo marškinėlius mamoms ir tėčiams su Vytauto V. Landsbergio pieštais žmogeliukais - kad visa šeima atrodytų linksmai, žaismingai ir vieningai. Nuotaikingi žmogeliukai, piešti specialiai muzikinio albumo „Kaip gera, kai man gera" viršeliui. Juos autorius vadina savo vizitine kortele.

Organizatorių nuotr.

Pavasarį rinkoje pasirodys spalvotų marškinėlių kolekcija ir su bene žinomiausiu V. V. Landsbergio knygelių herojumi arkliu Dominyku (dailininkas Gediminas Pranckevičius).

Organizatorių nuotr.

„Mintis apie drabužėlius, kuriuose būtų atvaizduoti mūsų leidžiamų pasakų herojai, sklandė ore senokai, - sako leidyklos „Dominicus Lituanus" direktorė Ramunė Landsbergienė. - Todėl labai apsidžiaugėme pasiūlymu bendradarbiauti su kokybiškus drabužėlius vaikams gaminančia lietuviška kompanija. Pagrindinė mūsų leidyklos kryptis - vaikų ir paauglių literatūra, pasakos. Su leidykla bendradarbiauja pulkas pripažintų Lietuvos rašytojų bei knygų iliustruotojų. Vertiname lietuvių kūrėjus, o šis bendradarbiavimas - puikus lietuvių kūrėjų ir gamintojų paramos ir skatinimo pavyzdys."

Organizatorių nuotr.

„Pasaulinėje praktikoje ant marškinėlių dažniausiai apsigyvena personažai iš televizoriaus. Perkeldami vaikų draugus iš knygelių skatiname juos skaityti ir mylėti knygas. O tai labai svarbu, - pastebi E. Dragūnienė. Be to, pozityvūs personažai - atsvara agresijai ir liūdesiui, kurio netrūksta aplink."

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis