Pyragas, kuris visada pavyksta ir kuriam nereikia reklamos

Mūsų bičiulė Jelena, rašanti kulinarijos tinklaraštį, kepė pyragą „Zebriuką", kurio receptu mielai dalijasi ir su mumis. Jis iš tiesų nesudėtingas, tad pavyks ir nepatyrusiai šeimininkei. Kai gaminsite, nepamirškite ir mažųjų padėjėjų - suraskite darbelio ir jiems.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės.

Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.

Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta.

Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam, kol užsipildys visas indas.

Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.

Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis