Pyragas su aviečių uogiene ir traškia plutele

Dar visai neseniai virėme aviečių uogienę, o šiandien jau nekantraujame ją panaudoti kilniam tikslui - burnoje tirpstantiems pyrago gabalėliams! Paprastas receptas, puikus rezultatas bei eilė svečių su užrašų knygute, norinčių jį iš tavęs išgirsti.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurio skonis prilygsta gardžiausiam pyragui
Obuolių pyragas, kuris pavyksta visada

Įdarui reikės:

1 stiklinės aviečių uogienės.

Viršutiniam pyrago sluoksniui reikės:

1/2 stiklinės kokoso drožlių;

2 vnt. kiaušinių;

žiupsnelio vanilinio cukraus.

Gaminimas

Pyragą sudarys trys sluoksniai, tad nieko nedelsdami pradedame nuo pirmojo. Dubenyje minkštą (kambario temperatūros) sviestą išsukame su cukrumi. Pridedame plaktą kiaušinį (1 vnt.) ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į dubenį, išmaišome iki vientisos masės.

Kepimo formą išklojame kepimo (sviestiniu) popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą ant dugno. Užpilame ir šaukštu kruopščiai paskirstome stiklinę aviečių uogienės (antras pyrago sluoksnis).

Gaminame paskutinį pyrago sluoksnį. Išplakame kiaušinius (2 vnt.), įmaišome šaukštą cukraus, žiupsnelį vanilinio cukraus, suberiame pusę stiklinės (gali būti ir šiek tiek daugiau) kokoso drožlių. Tolygiai išmaišome ir paskirstome ant aviečių uogienės sluoksnio, viršų pabarstome kokoso drožlėmis.

Pašauname kepimo formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min. Praveriame orkaitės dureles ir leidžiame keletą minučių atvėsti. Supjaustome kvadratėliais ir ragaujame.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis