Šokiruota mama: vaikams rodo filmukus apie „didingą šalį CCCP"

Gavome pasipiktinusios mamos laišką apie tai, kad Nepriklausomoje Lietuvoje mūsų mažieji žiūri propagandinius sovietinių laikų filmukus. Išklausykime susirūpinusią mamą, o komentaruose laukiame ir jūsų minčių.

Esame tie tėvai, kurie patys vaikystėje nekantriai laukdavo „Labanakt, vaikučiai" laidelių, džiaugdavomės ir liūdėdavome kartu su gražiosios animacijos herojais.

Labai apsidžiaugėme, kai TV8 kanalas vakarais pradėjo transliuoti mums it legenda tapusius „Labanakt vaikučius". Tas pusvalandis senosios gerosios animacijos buvo tarsi šviesulys tarp gausybės „šaudau - gaudau" filmukų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, kas nutylima apie adenoidus ir jų šalinimą

Gydytoja - apie skirtingų būrelių naudą ir žalą vaikams

Taip buvo iki ... šiandien, spalio 28- osios. Nežinome tikrųjų motyvų, kodėl svarbiausio Lietuvos pirmininkavimo renginio dieną buvo pasirinkta Lietuvos vaikams parodyti 1947 metais sukurtą grynai propagandinį animacinį filmuką „Milžinų šalyje" (originalo kalba „V strane velikanov").

Filmuko herojai traukinuku, ant kurio puikuojasi penkiakampė žvaigždė, keliauja į pačią didžiausią šalį, ją vaikams parodo žemėlapyje su dideliu užrašu CCCP. Už kadro skaitomas tekstas, kad šalis didinga, su kalnais ir jūromis ir pan...

Filmuko herojai keliauja, džiaugiasi, kaip kasamos anglys, kaip lydomas metalas ir tiesiamas geležinkelis. Filmukas baigiasi tekstu „kad mūsų tarybinis sakalas nuolat skraidytų, <...>, kad niekas pasauly nesikėsintų į laimę - reikia anglių ir metalo<...>".

Buvome šokiruoti, ko mūsų vaikus nutarė išmokyti TV8 „Labanakt, vaikučiai".

P.S. Šiandienos laidelė bus kartojama rytoj ryte. Matyt tiems, kas dar nežino, ko reikia „kad mūsų tarybinis sakalas nuolat skraidytų"...

Ačiū mamai už išsakytą nuomonę, laukiame ir jūsiškės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis