Specialistė pataria, kokių klaidų nepadaryti su vaikais kine

Patarimai tėvams, pirmą kartą išsiruošusiems į kiną su mažyliu.

Nėra vieno visiems vaikams priimtino amžiaus, nuo kada geriausia juos pradėti vesti į kiną. Vieni kino teatre apsilanko jau dviejų metukų, o kitas ir sulaukęs penkerių tam dar gali būti nepasiruošęs. Nepaisant to, kiekvienas tėvelis gali prisidėti, kad pirmasis mažylio apsilankymas kine praeitų kuo sklandžiau ir teiktų tik geriausias emocijas. Kaip išsirinkti tinkamiausią kino filmą, kur sėdėti, ką užkandžiauti filmo metu tėveliams pataria Kaune, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, esančio kino centro „Cinamon" atstovė Eglė Stačiokienė.

Kokį filmą rinktis?

Kino teatre vaiko dėmesį geriausiai išlaikys nuotaikingas animacinis filmas ar šeimyninė komedija. Ar filmas tinkamas, įsitikinsite stebėdami vaiko elgesį – jei vaikas šypsosi ir juokiasi, vadinasi pataikėte. Visada rekomenduoju atlikti namų darbus iš anksto – šiandien internete nesunkiai galima rasti tuo metu rodomų filmų anonsus, kuriuos reikėtų parodyti mažajam žiūrovui. Jei anonsas jo nesudomins, mažai tikėtina, kad sudomins ir ilgas poros valandų filmas, kuriam žiūrėti prireiks dar daugiau kantrybės.

Kokį seansą rinktis?

Nėra vieno geriausio seansų laiko, tai labai individualu ir priklauso nuo tėvų užimtumo bei vaikui priimtino žaidimų-miego ritmo. Kino teatrai stengiasi patenkinti kiekvienos šeimos poreikius ir pristato labai platų šeimai skirtų filmų seansų laiką - nuo 9 iki 22 valandos. Paprastai per dieną tėveliai gali rinktis vieną iš 5 ar net 10 šeimai skirtų filmų seansų jiems patogiu laiku.

Kokias sėdimas vietas rinktis?

Tėveliams su mažu vaiku visada rekomenduoju rinktis vietas arčiau išėjimo. Vaikai greičiau pavargsta, jiems sunku ilgai išlaikyti dėmesį, tad vos panorėję ir niekam netrukdomi galėsite palikti salę ir vėl į ją sugrįžti. Taip pat labai svarbu kino centro darbuotojų paprašyti specialios paaukštinančios kėdutės vaikams, ant jos žiūrėti filmą mažiesiems lankytojams bus kur kas patogiau.

Ar galima duoti vaikams spragintų kukurūzų filmo metu?

Spraginti kukurūzai laikomi gana sveiku užkandžiu, tinkamu ir mažiems vaikams, tik svarbu jų nepadauginti. Mažiesiems kino centro lankytojams itin tinka mažytės, vos 20 gr. spragintų kukurūzų porcijos. Vaikutis ne tik nepersivalgys, bet ir galės kas kartą rinktis vis naują skonį iš daugiau nei 20 rūšių - braškinių, miško uogų, pieniško ar balto šokolado, avietinių - jogurtinių, kokosinių - karamelinių ir kitų.

Keliese eiti į filmą?

Jei tik yra galimybė, visada eikite į kiną su visa šeima, ypač jei auginante dvi atžalas. Vienam vaikų filmo metu užsinorėjus pasivaikščioti su mama, antruoju galės pasirūpinti tėtis. Be to, šeimoms dažnai taikomi specialūs pasiūlymai, todėl taip dar ir galima sutaupyti.

Ar mažyliui bus įdomu stebėti 3D filmą?

Trimatė erdvė laikoma įtikinamesnė, labiau įtraukianti tiek vaikus, tiek ir suaugusiuosius. Tik labai svarbu rinktis specialiai vaikams pritaikytus 3D akinius, kurie yra mažesni ir lengvesni, todėl patogesni mažajam žiūrovui.

Ką veikti po filmo?

Jei tik yra galimybė, po filmo šeimai rekomenduojame pasivaikščioti parke, pabūti gryname ore, pailsinti akis. Be to, tai puiki proga aptarti tik ką matytą istoriją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis