Spintelė tiko tik išmesti, tačiau išradinga mama kai ką sugalvojo

Rašau jums, nes visai neseniai skaičiau jūsų straipsnį, kuriame filipinietė sumeistravo dukrytei virtuvėlę iš kartoninių dėžių. Noriu pasidalinti ir savo kūriniu, kurį sumeistravome kartu su vaikais.

Mano sūnui 5 metai, o dukrai - 2,5.

Kadangi vyras užsienyje, o laisvo laiko nesinori leisti veltui, susigalvojame įvairios veiklos. Darbavomės mėnesį, nes to laisvo laiko po darbo ne tiek jau ir daug.

Pagrindas buvo sena spintelė su veidrodžiu, kurią gavome kaip palikimą nusipirkę butą. O kitas trūkstamas dalis atradome namie atlikusias po nebaigtų remontų.

Kriauklei naudojome dubenėlį, kaitlentei - kompaktus su dėklais, suktukams- butelių kamštelius, orkaitės langeliui- rentgeno nuotrauką, klijuotą ant juodo popieriaus, tarpui - fanerą, dekupažuotą servetėlėmis, stalviršiui - klijuojamą plėvelę.

Viską nudažėme blizgiais akriliniais dažais, kurie ir buvo brangiausiai kainuojanti priemonė (6 eur).

Galutiniu rezultatu esame patenkinti visi trys.

Tai ne tik puikus žaidimo kampelis ar reikšmingai panaudotas baldas, kuris būtų keliavęs į konteinerį, bet ir puikiai praleistas laikas kartu su vaikais siekiant vieno tikslo. Manau, kad šitas žaislas tarnaus ilgai ne tik dėl tarybinių baldų patvarumo, bet ir dėl to kad vaikai jį saugos ir brangins.

Linkiu, kad daugiau tėvelių ir mamyčių prieš išmesdami kokį daiktą pagalvotų, ar tikrai nieko iš jo nebegalima padaryti naudingo, taip ne tik pradžiugintų savo vaikučius, bet ir sumažintų vartojimą bei išmetamų šiukšlių kiekį.

Reda

Namuose turite savo rankomis pagamintų žaislų? Rašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis