Teo ir Ieva pristato: citrinų ugnikalnis, kuris nustebins net visko mačiusius

Nuo pat pirmųjų savo gyvenimo dienų mažylis tyrinėja jį supantį pasaulį. Jam viskas nauja, nepažinta, viskas domina ir vilioja, o kartais gal ir baugina.

Maži vaikai ypač smalsūs: noriai tyrinėja, kasdien išbando naujus, jiems dar nežinomus dalykus, eksperimentuoja su aplinkoje esančiais daiktais, stebi. O tyrinėdami bei eksperimentuodami mūsų mažieji lavina savo pojūčius: regėjimą, lytėjimą, klausą, lavėja akies - rankos koordinacija, vaikai išmoksta ilgiau išlaikyti dėmesį, lavina reakciją, kaupia patirtį ir ima geriau suvokti juos supantį pasaulį.

Tyrinėjimams, eksperimentams tinkamos visos priemonės, tereikia atkreipti dėmesį į vaiko amžių. Mažieji gali eksperimentuoti su vandeniu, smėliu, balionais ar augalais - svarbu, kad tyrinėjimo procese vaikas galėtų veikti pats ir jam būtų įdomu ir nesudėtinga.

Šiandien dalinamės citrinos ir sodos bandymu, kuris suteiks gerų emocijų tiek mažam, tiek dideliam.

Citrinų ugnikalniai

Linksmybėms reikės:

Kelių citrinų;

Sodos;

Indų ploviklo (galima ir nenaudoti, nes jis tik sustiprina ir prailgina efektą);

Maistinių ar kitokių dažų;

Indo, kuriame atliksite bandymus;

Šaukštelio ir pagaliuko/mentelės.

Nupjaukite abu citrinos galiukus, pastatykite į indą. Su mentele padarykite šiek tiek vietos citrinoje. Įpilkite truputį indų ploviklio ir įberkite dažų.

Bandymui pasiruošta!

Asmeninis archyvas

Duokite vaikui šaukštelį ir sodos, kad jos bertų į citrinas.

Sodai susimaišius su citrinos rūgštimi vyksta cheminė reakcija, kurios metu susidaro putos. Jos pakankamai stipria srove teka iš citrinų. O kadangi buvo suberti dažai - srovė veržiasi spalvota.

Asmeninis archyvas

Atlikdami bandymus ir eksperimentuodami kartu su vaiku, jūs ne tik ugdote įvairius vaiko įgūdžius ir suteikiate žinių apie jį supantį pasaulį, bet ir stiprinate savo ir vaiko tarpusavio ryšį, bendraujate ir smagiai leidžiate laiką kartu.

Asmeninis archyvas

Todėl mudu su Teo linkime jums džiugių ir nepamirštamų akimirkų su savo mažyliu!

Smalsaukite, aukite ir tobulėkite, juk jūs esate tie, kurie padedate surasti kelią į gražios ir nerūpestingos vaikystės šalį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis