Treneris pataria, kaip išmokyti vaiką važiuoti dviračiu

Kaip išmokyti vaiką važiuoti dviračiu? Nuo kelių metų pradėti mokyti? O gal išmoks pats? Panašūs klausimai kyla ne vienai jaunai šeimai. Atsakymus į juos turi dviračių treneris Vaidas Rimkus.

Jais pasinaudoję jau šiais metais „Velomaratone” galės dalyvauti drauge su mažiausiais šeimos nariais.

Pasak trenerio, konkretaus amžiaus, kuomet mokymosi procesas vyksta lengviausiai, nėra. Tačiau tiesa paprasta – vaikas turi surasti dviratį, o ne atvirkščiai. Dažniausiai mokytis ant dviračio sodinami 5-6 metų amžiaus vaikai, bet būna, kad važiuoti išmoksta ir ketverių.

„Svarbiausia neperspausti. Vaikas su dviračiu turi susidraugauti. Pradžioje gali jį pavedžioti, sužinoti kas kaip veikia, kur yra stabdžiai ar garsinis signalas. Nepakenks, jei būsimasis dviratininkas pirmiausia pažiūrės kaip važinėja kiti. Vaikai mokosi stebėdami“, - pasakoja V. Rimkus.

Kad anksčiau ar vėliau jūsų vaikas išmoks važiuoti dviračiu, abejonių nekyla. Svarbu mažojo neatbaidyti nuo noro mokytis.

„Nereikia per daug raginti ar būti griežtu. Važiavimo dviračiu mokymas turi asocijuotis su šeima, ramumu, gera nuotaika. Aš mokydamas vaikus paskatinu. Kad ir saldainiu. Patikėkite, šis motyvavimas yra labai efektyvus“, - juokiasi dviratininkas.

Patarimų, kaip reikia vaiką mokyti važiuoti, K. Rimkus turi ir tėveliams. Treneris rekomenduoja dėvėti sportišką aprangą, išsirinkti nuošalią ir saugią vietą, pasidomėti oro prognozėmis. Jokiu būdu nereikėtų mokyti važiuoti dviračiu lyjant lietui ar iškart po jo.

K. Rimkus akcentuoja pasirūpinti ir mažojo dviratininko saugumu - šalmu, kuris saugo galvą, ir pirštinaitėmis, kurios apsaugo vaiko rankų odą. Kitas svarbus dalykas – vaiko draudimas.

„Jis turėtų būti atliktas pirmiausia visų kitų išvardintų veiklų“, - teigia V. Rimkus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis