Trys smagūs žaidimai vaikams lauke

Kad pasivaikščiojimas lauke nebūtų nuobodus, galima pažaisti. Vaikutis čiupinėdamas, vartydamas rankytėse įvairių formų daiktus lavina smulkiąją motoriką, o dėliodamas miško radinius į krūveles - dar ir mąstymą. Jūsų dėmesiui – trys smagūs žaidimai lauke.

Aukštas bokštas (vaikams nuo 3 metų)


Reikia šalikėlio, skarelės ir plokščių pajūrio akmenėlių.


Lavina manualinius gebėjimus, vaizduotę, erdvės suvokimą.


Vienas žaidimo dalyvis užrištomis akimis stengiasi iš akmenėlių pastatyti kuo aukštesnį bokštą. Kol vienas stato, kiti garsiai skaičiuoja, iš kiek akmenėlių susideda bokštas. Kai jis nugriūva, akys užrišamos kitam žaidėjui. Laimi pastatęs aukščiausią bokštą.


Vilkai ir avelė (vaikams nuo 4 metų)


Reikia mažo skambaliuko arba barškučio, skarelių užrišti akis visiems žaidimo dalyviams.


Lavina fizinį aktyvumą ir orientaciją,


Vienas vaikas („avytė") gauna skambaliuką arba barškutį. Kitiems („vilkams") užrišamos akytės. „Avytė" ieško žolytės ir vis suvirpina varpelį. „Vilkų" užduotis „avytę" surasti ir pagauti. Kuris pagauna pirmas, tas tampa „avele".


Ančių medžioklė (vaikams nuo 4 metų)


Reikia teniso kamuoliuko kiekvienam žaidėjui, matavimo metro.


Lavina judesių koordinaciją, matematinius sugebėjimus.


Smėlyje nupieškite skritulį. Į jo vidurį atsistoja pirmasis žaidėjas ir paleidžia per smėlį „antytę" (gali būti akmenėlis arba ryškios spalvos kamuoliukas). Vėliau paeiliui kiekvienas vaikas stovėdamas skritulio viduryje bando taip paleisti savo kamuoliuką, kad šis nusiridentų kuo arčiau „antytės". Jeigu skirtumas yra nedidelis, matuojame atstumą, kad būtų aišku, kas laimėjo (sakome vaikučiui, kad, pavyzdžiui, pusė metro yra mažiau už vieną metrą).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis