Vaikų darželis, kuriame auga sveiki vaikai

Renkantis vaikų lopšelį - darželį, tėvai turi skirtingų pageidavimų. Tenka derinti du sunkokai suderinamus dalykus: kad būtu patogu tėvams, ir darželis visapusiškai tiktų mažyliui. Tačiau bene dažniausiai pasitaikantis tėvų noras - kaip surasti tokį, kuriame vaikas nesirgtų, arba sirgtų kuo mažiau.

Vaikų sveikata - svarbiau už viską

Dauguma tėvelių sako, kad didžiausias galvos skausmas, leidžiant vaiką į lopšelį - darželį yra vaiko sveikata. Posakis „Visi vaikai serga, ir nieko čia nepadarysi" kažin ar yra teisingas. Jei vaikų lopšelis - darželis daug dėmesio skiria vaikų sveikatinimui, o jame dirba patyrę šios srities specialistai, vaikų ligų tikimybė sumažėja iki minimumo.

Tai žinodama, jau ne pirmus metus sėkmingai dirba darželinukų sveikatinimo grupė „Auk sveikas" Vilniuje. Privatus vaikų darželis yra įsikūręs nuostabiame pušyne, vaikų reabilitacijos centro „Pušyno kelias" puikiai renovuotose patalpose. Jis lengvai pasiekiamas tiek visuomeniniu, tiek ir nuosavu transportu.

Šalia vaikų kasdien - ne tik pedagogai, bet ir įvairių sričių medikai

Be įprastų vaikų darželiuose teikiamų paslaugų, visi vaikai, lankantys sveikatingumo grupę „Auk sveikas" yra profilaktiškai prižiūrimi gydytojo pediatro. Taip pat turi galimybę gauti visų reabilitacijos centre dirbančių gydytojų specialistų - psichologo, logopedo, alergologo, pulmonologo, reabilitologo, dermatologo, LOR gydytojo konsultacijas ir gydymą. Jeigu tėvai pageidauja, papildomai gali būti parenkamos ir reabilitacinės paslaugos vaikams: logoterapija, ergoterapija, kineziterapija, fizioterapija, hidroterapija.

Darželyje sudarytos puikios sąlygos vaikams sportuoti sporto salėje su kvalifikuota vaikų kineziterapeute. Du kartus per savaitę darželio vaikai sportuoja čia pat esančiame vaikų baseine.

Atskiras dėmesys alergiškiems vaikams

Šiandien, kai alergija diagnozuojama vis daugiau vaikų, labai svarbu, kad vaikų darželį lankantis alergiškas vaikas gautų visapusę priežiūrą ir pagalbą. Darželyje "Auk sveikas" alergiškiems vaikams maistas gaminamas individualiai pagal jų dietą, kas ne visada įmanoma kituose darželiuose, todėl tėveliai gali būti ramūs. Vaikų darželis įsikūręs ypatingoje vietoje - pušyne, kuriame pasivaikščioti ne tik smagu, bet ir sveika.

11 „Auk sveikas" išskirtinių bruožų:

1. Grupės komplektuojamos nedaugiau kaip iš penkiolikos vaikų.

2. Ugdymas grupėje "Auk sveikas" organizuojamas pagal 2007 m. "Ikimokyklinio amžiaus vaikų kūrybiškumo ugdymo" programą, orientuojantis į vaikų kompetencijų - sveikatos saugojimo, pažinimo, komunikavimo, meninę ir socialinę ugdymo(si) plėtojimą.

3. Lopšelio - darželio grupėje "Auk sveikas" vaikai ugdomi sveikoje ir saugioje aplinkoje. Vaikai turi higienos reikalavimus atitinkančią vietą veiklai, tinkamą mitybą, poilsį ir laisvalaikį. Ugdymas vyksta savitarpio pagarba, bendravimo ir bendradarbiavimo kultūra grįstoje aplinkoje. Vaikai tobulina savo gebėjimus, puoselėja kalbą, perima savo tautos kultūrą, papročius ir tradicijas. Vaikai skatinami laikytis grupės numatytų elgesio taisyklių, būti paslaugūs, geranoriški, mandagūs, branginti savo ir kitų darbą, daiktus, saugoti savo ir kitų sveikatą.

4. Grupėje dirba dvi kvalifikuotos pedagogės ir šeimininkutė.

5. Grupėje sukurta funkcionali aplinka. Patrauklūs žaislai ir darbo priemonės, jaukios veiklos erdvės. Vaikas gali rinktis veiklą, buvimo vietą, draugus, laisvai judėti iš vienos erdvės į kitą.

6. Orientuojamasi į ugdymą pavyzdžiu: vaikas sudominamas veikla, partneryste veikloje kartu su kitais vaikais, mimika, žodžiais, elgesiu.

7. Skatinama vaikų kūrybinė sąveika - interpretuoti, kurti, atrasti. Vaiko sumanymai pastebimi, gerbiami, palaikomi, priimami bendri sprendimai dėl veiklos.

8. Palaikomas spontaniškas vaiko ugdymąsis. Pritariama vaiko veiklai, ji yra gerbiama ir laikoma vertinga patirtimi, vaikas pagiriamas, pasidžiaugiama jo veikla kartu.

9. Grupėje "Auk sveikas" sudarytos sąlygos sportuoti. Kiekvieną dieną sporto salėje kvalifikuoti kineziterapeutai veda mankštą ir mankštinasi su vaikais.

10. Du kartus per savaitę vaikai sportuoja baseine, esančiame tame pačiame pastate, kaip ir grupė.

11.Grupės pedagogės išnaudoja palankias aplinkos ir gamtos sąlygas: organizuoja ekskursijas, išvykas miško takais, stebėjimus ir žaidimus gamtoje.

Renkama nauja vaikų grupė

Darželinukų sveikatinimo grupė „Auk sveikas" nuo 2013 rugpjūčio mėnesius priima vaikus nuo 2 metukų į naują grupę. Registracija jau vyksta. Daugiau informacijos apie grupę sužinosite paskambinę telefonu 861421584 arba apsilankę interneto svetainėje

„Auk sveikas" patarimai tėveliams, kurie ruošiasi vaiką leisti į darželį:

- Nutarėte leisti vaiką į darželį - pradėkite tam ruoštis iš anksto.

- Papasakokite mažyliui, kad darželyje jis sutiks naujų draugų, žais įdomiais žaislais, sportuos, linksminsis.

- Susipažinkite su darželio dienotvarke, pabandykite namie vaiko veiklą organizuoti panašiu ritmu.

- Pirmą kartą atvedę vaiką į grupę, nepalikite jo vieno. Kartu pažaiskite, pakalbėkite su auklėtoja, kitais vaikais.

- Po poros dienų galite palikti mažylį kelioms valandoms vieną, būtinai pažadėję greitai sugrįžti.

- Kasdien ilginkite šį laiką, ir nepastebimai vaikas pripras prie darželio aplinkos.

- Niekada negąsdinkite vaiko darželiu, pvz.: "palauk, pradėsi eiti į darželį, niekas neleis tau taip elgtis..."

Sėkmės ir kantrybės!

Užsakymo nr.: PT_62071301

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis