Viešas mamos atsakas jos vaiką parduotuvėje įžeidusiam žmogui

Berniukams - tik mašinytės, o mergaitėms - lėlės? Šį stereotipą žaislų parduotuvėje patyrusi mama parašė viešą atsaką jos sūnų išjuokusiam žmogui.

Kai jos trimetis sūnus parduotuvėje dovanų sau išsirinko rožinį lėlių vežimėlį, mama Rheann MacLaren ilgai negalvojusi išsitraukė piniginę sumokėti už jį. Tačiau ne visų aplink buvusių kitų pirkėjų reakcija buvo tokia teigiama. Moteris sako sulaukusi keistų ar net piktų žvilgsnių, o vienas žmogus priėjo prie sūnaus ir pasakė, kad lėlių vežimėliai skirti mergaitėms.

Grįžusi namo jauna mama nusprendė parašyti viešą atsaką parduotuvėje jos sūnų išjuokusiam žmogui.

Štai ką parašė moteris:

„Mačiau, kaip šiandien pažvelgei į mano trejų metukų sūnų. Mačiau, kaip žiūrėjai, kai jis išsirinko rožinį lėlių vežimėlį ir su dideliu džiaugsmu stumdė jį po parduotuvę. Mačiau, kaip atėjai su nepritariamu žvilgsniu prie vaiko, kuris tiesiog džiaugėsi žaislu. Girdėjau, kaip mėginai sumenkinti mano sūnų dėl to, kokį žaislą jis išsirinko. „Juk tu to nenori, tai skirta ne berniukams, o mergaitėms! Jis juk rožinis ir mergaitiškas. Čia yra mašinų ir dinozaurų, kodėl tau norisi mergaitėms skirto daikto?!“

Tau atrodė, kad turi teisę tai pasakyti mažam vaikui, kurio prieš tai gyvenime niekada nematei. Jau ketinau užsipulti tave, apibarti dėl to, kad su mažu vaiku elgeisi taip kritiškai ir kategoriškai, tačiau mano mažas berniukas padarė tai pirmas ir atsakė daug geriau, nei aš būčiau atsakiusi.

„Nes man patinka“. Tiesiog, tai taip paprasta. Svarbu ne spalva, ne etiketės, kaip jis atrodo… Svarbu tai, kaip mano vaikas žiūrėjo į jį ir galvojo, kad būtų smagu su juo žaisti. Jis stūmė jį visą kelią namo iš parduotuvės išdidus ir patenkintas savo naujuoju žaislu, jis pasakojo man, kaip paguldys į jį savo lėlytę ir stums į parduotuvę pirkti pieno, nes taip, o siaube, mano sūnus turi ir lėlytę. Jis labiausiai mėgsta žaisti su savo mašinytėmis, sunkvežimiais, savo autobusu… Jam patinka dinozaurai ir monstrai, jis jaučiasi laimingiausias žaisdamas lauke purve ir balose. Tačiau kartais jam patinka žaisti su lėle ir vežimėliu, jis žaidžia vaikiškoje virtuvėlėje ir įsivaizduoja lyginantis drabužius, jam patinka rožiniai daiktai ir jis susižavėjęs stebi, kaip aš darausi makiažą. Ar aš dėl to nerimauju? Ne, nei truputėlio. Mano vaikas augs įvairiapusišku, nešališku berniuku, kuris NIEKADA nejaus spaudimo atitikti lyties stereotipus.

Labai tikiuosi, kad matei, koks laimingas jis atrodė išeidamas iš parduotuvės su savo mergaitišku rožiniu lėlių vežimėlių ir pagalvosi dar kartą, prieš vėl sakant kažką panašaus visiškai nepažįstamam žmogui“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis