10 pratimų, kurie padeda išvengti plokščiapėdystės

Plokščiapėdystės profilaktikai galima su vaikais namuose atlikti daug smagių pratimų. Žinoma, mažajam visada bus smagiau, jei kartu su juo pėdas mankštins ir tėtis ar mama.

10 pratimų, kurie stiprina ikimokyklinio amžiaus vaikų pėdos ir kojų raumenis:

  1. Vaikas vaikšto iškėlęs aukštai kojas, kaip gandras, rankos ištiestos į šalis.
  2. Vaikas vaikšto ant pirštų galų, tada keičia padėtį ir vaikšto ant kulnų.
  3. Vaikas vaikšto ant išorinių pėdos kraštų.
  4. Vaikas sėdi ant kėdės, ant žemės prieš jį - maži apvalūs kamuoliukai (tinka ir didelės lego detalės, akmenukai ar kiti maži žaisliukai) ir dubuo. Užduotis - paimti kojų pirštais žaislą ir įdėti jį į dubenį.
  5. Vaikas sėdi ant kėdės, prieš jį ant žemės - plona skarelė ar medžiaginė nosinaitė. Vaiko užduotis - pakelti kojų pirštais ją nuo žemės ir pakėlus kuo aukščiau paleisti sklęsti žemyn.
  6. Vaikas sėdi ant kėdės, prieš jį ant žemės didelis popieriaus lapas. Tarp kojų pirštų įdedame flomasterį ir paprašome vaiko nupiešti apskritimą popieriuje.
  7. Vaikas stovi, o ant žemės prieš jį - nereikalingas laikraštis. Užduotis - kojų pirštais suplėšyti laikraštį mažomis skiautelėmis.
  8. Vaikas turi kuo daugiau vaikščioti basomis, geriausia, ant nelygių paviršių: ilgaplaukio kilimo, po smėlį, žvyrą, žolę, kankorėžius, akmenėlius.
  9. Paimkite lazdelę (tiks, pvz., namų šepečio kotas), vaikas gali stovėti arba sėdėti, kaip jam patogiau, ir pėdutė ritina lazdelę nuo savęs tolyn ir artyn.
  10. Vaikas guli ant nugaros, abiejose pėdutėse pirštais laiko suspaudęs po kamuoliuką, akmenį ar žaisliuką. Kelia kojas ir mina dviratuką, bet negali paleisti laikomo daikto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis