15 geriausių MOČIUTĖS receptų nuo peršalimo

Kaip padėti sau susirgus ir pajutus, jog puola virusai? verta prisiminti senuosius mūsų močiučių patarimus, kurie efektyviai padės sveikti jums arba jūsų vaikui.

Inhaliacijos su valgomąja druska arba ramunėlių žiedais

Vieną valgomąjį šaukštą druskos arba ramunėlių žiedų užpilkite vienu litru karšto vandens. Pasilenkite virš dubens, tačiau būkite atsargūs, kad nenusiplikytumėte. Dabar uždėkite ant galvos didelį rankšluostį ir nuo 10 iki 15 minučių kvėpuokite garais - per nosį įkvėpkite ir per burną iškvėpkite. Svarbu, kad garai nebūtų pernelyg karšti. Šios inhaliacijos tinka ir kosėjant, ir sloguojant.

Arbata nuo kosulio

Po vieną arbatinį šaukštelį čiobrelio ir gysločio bei griežinėlį citrinos užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite šiek tiek pastovėti ir gerkite, kol arbata šilta.

Čiobrelių kompresas nuo kosulio

Atsikosėjimą taip pat skatina ir čiobrelių kompresas, dedamas ant krūtinės. Tam reikės vieno valgomojo šaukšto čiobrelių, juos užpilkite karštu vandeniu, leiskite 10 minučių pastovėti, o tada nukoškite. Į skystį pamerkite ploną medvilninį rankšluostį, išgręžkite jį, uždėkite ant krūtinės, o ant viršaus uždėkite didesnį sausą rankšluostį. Kompresą palaikykite 30 minučių.

Skanu ir sveika: gėrimas su citrina

Išspauskite vieną citriną, ir jos sultis supilkite į šiltą vandenį. Išmaišykite ir pasaldinkite šaukšteliu medaus. Šis gėrimas tinka nuo peršalimo. Gerti visą dieną po truputį ir dažnai. Vitaminas C saugo imunines organizmo jėgas, daug šiltų skysčių padeda esant kosuliui ar gerklės skausmui.

Acto kompresas, kai pakilusi aukšta temperatūra

Šis būdas tinka tik tada, kai temperatūra aukšta, o ligoniuko kojos ir rankos karštos (jokiu būdu ne vėsios). Į litrą vėsaus vandens įpilti valgomąjį šaukštą acto. Paėmus kojines, pamirkyti tirpale ir užmauti trumpam.

Citrinų kompresas nuo anginos

Kai kankina angina, jums gali padėti citrinų kompresas. Karštą vandenį sumaišykite su vienos citrinos sultimis, į skystį pamerkite medvilninį rankšluostuką, išgręžkite jį ir uždėkite ant kaklo priekinės dalies. Tada visą kaklą apvyniokite sausu rankšluosčiu. Laikykite kompresą tol, kol visiškai atvės.

Varškės kompresas nuo gerklės skausmo

Uždegiminius procesus stabdo ir varškės kompresas, kuris veikia labai raminančiai. Kambario temperatūros naminę varškę užtepkite ant kelis kartus perlenktos marlės, sluoksnis turi būti maždaug piršto storio. Uždėkite kompresą ant priekinės kaklo pusės, apsukite rankšluosčiu. Kompresą laikykite tol, kol varškė bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 15 minučių.

Liepžiedžių arbata mažina temperatūrą

Liepžiedžių arbata puikiai tinka mažinant kūno temperatūrą. Šaukštą liepžiedžių įdėti į didelės talpos puodelį ir užpylus verdančiu vandeniu palaikyti apie 10 min. Gerti kelis kartus per dieną.

Šalavijų nuoviras skaudant gerklei

Kai skauda gerklę, padėti gali stipri šalavijų arbata. Keletą lapelių užpilti karštu vandeniu, palikti dvidešimčiai minučių. Skalauti gerklę kas valandą arba dvi. Veikia tikrai efektyviai.

Žolelių arbata peršalus

Kai jaučiate silpnumą: peršti gerklę, bėga nosis, gali padėti štai tokia arbata: po 30 gramų šeivamedžio uogų ir ramunėlių, taip pat 40 gramų liepžiedžių. Tokį žolelių mišinį užpilti vandeniu, palikti pastovėti ir gerti šiltą.

Ramunėlių arbata - skaudant gerklei

Kai skauda gerklę, padidėję tonzilės, padeda gerklės skalavimas ramunėlių arbata. Šaukštą ramunėlių užpilti litru karšto vandens, palikti pritraukti ir skalauti gerklę kas tris valandas.

Imbiero arbata stiprina organizmą

Maždaug 2 cm dydžio imbiero šaknies gabalėlį susmulkinkite ir užpilkite puodeliu karšto vandens. Jei nemėgstate gerti vieno, paskaninkite medumi arba apelsino sultimis. Gerkite į sveikatą!

Druskos tirpalas nosiai

Jūros vandens galima nusipirkti vaistinėse, tačiau panašaus vaisto galite pasigaminti ir namuose. Šaukštelį druskos įberkite į litrą šilto virinto vandens. Išmaišykite. Pipete paimkite tirpalo ir sulašinkite į abi nosies landas. Tinka net patiems mažiausiems vaikams.

Bulvių kompresas nuo kosulio

Dvi tris nuplautas, bet neluptas bulves išvirkite, sutrinkite ir įvynioję į audinį uždėkite ant krūtinės. Padeda esant kosuliui. Būkite atidūs, ar bulvės nenudegins odos, jos neturi būti per karštos.

Močiutės sirupėlis nuo kosulio

Susmulkinti didelę svogūno galvą (arba juodąjį ridiką, reiktų apie 200 g). Pridėti 50 gramų juodojo cukraus ir palikti per naktį. Nukošti ir gerti sirupą iki 4 arbatinių šaukštelių per dieną. Padeda, kai kamuoja kosulys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis