9 maisto produktai, kurie stiprina vaiko protą

Tam, kad vaikas augtų sveikas, jam reikia pilnavertės mitybos nuo mažų dienų. Ypač atkreipkite dėmesį į mokyklinio amžiaus vaikų mitybą.

Jūsų dėmesiui – 9 maisto produktai, kurių reikia vaiko vystymuisi ir tinkamam smegenų darbui


Riebiosios žuvys


Iš jų vaikas gauna taip jam reikalingų baltymų bei Omega 3 riebalų rūgščių.


Avižų košė


Tai puikus pasirinkimas pusryčiams. Įvairios grūdinės kultūros turi B grupės vitaminų, be to, avižų košė suteiks vaikui energijos. Pagardinkite košę vaisiais, riešutais, sėklomis.


Graikiniai riešutai


Jie turi Omega 3 ir 6 riebalų rūgščių, kurie turi teigiamos įtakos vaiko protinei veiklai. Taip pat riešutuose yra lecitino, kuris gerina smegenų veiklą ir atmintį. Įdėkite vaikui į priešpiečių dėžutę bent 5 graikinius riešutus.


Mėlynės


Tai antioksidantų šaltinis, turintis daug vitaminų. Mėlynės naudingos ne tik regos sistemai, bet ir atminčiai stiprinti.


Žirniai


Jeigu organizmui trūksta vitamino B 1, žmogus gali skųstis prasta nuotaika ir atmintimi. Įtraukite į vaiko meniu žirnių.


Sėmenų aliejus


Jis turi daug Omega 3 riebalų rūgščių. Galima vaikui pasiūlyti gerti po arbatinį šaukštelį kasdien arba gaminti salotas su sėmenų aliejumi.


Obuoliai


Tai vienas iš Lietuvoje augančių vaisių, kuris turi itin daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Viena iš jų - fosforas, kuris turi teigiamos įtakos smegenų veiklai ir nervų sistemai. Obuolių sultys turi daug vitamino C ir yra puikus antioksidantas. Įtraukite obuolius į kasdienę vaiko mitybą.


Morkos


Apie tai, kad morkas valgyti sveika, žino visi. Dažniausiai akcentuojamas jų teigiamas poveikis akims. Tačiau morkose esančios mineralinės medžiagos ir vitaminai turi teigiamos įtakos viso organizmo medžiagų apykaitai, smegenų – taip pat. Beje, jei tarkuotų morkų salotas paskanintumėte sėmenų aliejumi, nauda būtų dar didesnė.


Kiviai


Sakoma, kad suvalgius vieną kivį, organizmas aprūpinamas vitamino C paros doze. Kiviuose esantys antioksidantai saugo nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio, o būtent pastarieji turi daro žalą smegenims – prastina atmintį, gebėjimą susikaupti ir mokytis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis