Apie šią užsikimšusią nosį gelbstinčią natūralią priemonę girdėjo tikrai ne visi

Sužinokime, kokios natūralios priemonės padeda slogos atveju suskystinti mažųjų nosyčių gleivinę.

SVOGŪNAI


Veiksminga naminė priemonė – svogūnų maišelis. Reikia supjaustyti šviežią svogūną, susukti jį į ploną audinį ir pakabinti šalia vaiko lovelės. Svogūno kvapas skystina gleivinę.


ALIEJUS


Dažnai tokiu atveju taip pat išsausėja nosis ir lūpos. Tokiu atveju padeda lanolino arba grynas migdolų aliejus. Migdolų aliejumi reiktų labai atsargiai patepti nosies sienelę. Jeigu neturite po ranka tokio aliejaus, tiks ir sviestas ar kokoso aliejus.


DRUSKA


Tėvams kyla klausimas, ar nosies gleivinės paburkimą mažinantys vaistai tinka vaikams? Mažiems vaikams labiausiai rekomenduojami tik tie produktai, kurie pagaminti iš jūros druskos. Druskos tirpalai drėkina ir nuramina gleivinę, taip pat mažina jos paburkimą. Yra homeopatinių purškalų nuo slogos, kuriuos galima naudoti netgi kūdikiams. Cheminiai nosies purškalai kovoja tik su simptomais, todėl mažiems vaikams paprastai nėra būtini.


HIDROLATAI


Aromaterapija turi naują atradimą – hidrolatus (tai vanduo, išgaunamas garais arba vandeniu distiliuojant augalus, jų žiedus ar lapus). Priešingai nei eterinius aliejus, hidrolatus be jokių apribojimų galima naudoti ir kūdikiams. Peršalimo atveju gali padėti, pavyzdžiui, ramunėlių hidrolatas ar arbatmedžio hidrolatas. Tai kvapnus vanduo buteliuke su purškimo antgaliu.


SALDUMYNAMS - NE


Taip pat būtina prisiminti, kad vaikas užsikimšusia nosyte neturėtų valgyti daug bananų ir saldumynų. Cukrus slopina organizmo gebėjimus kovoti su virusais ir bakterijomis.


SKYSČIAMS - TAIP


Taip pat svarbu daug gerti, kad gleivės suskystėtų. Tinka paprasčiausias vanduo ar kiti nesaldinti gėrimai. Vaikams vaistažolių arbata duodama nestipri ir geriausiai – pasitarus su specialistu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis