Dar negirdėtas būdas, kaip greitai išdžiovinti šlapius batus

Viena dažniausių lietuviško klimato problemų - drėgnas oras ir balos, kuomet pasivaikščiojimas su vaiku baigiasi ties pirma bala, nes... ir vėl sušlapo batai!

Tai, kad sausos kojos yra kone lygu sveikas vaikas, žino kiekviena mama. Tačiau ką daryti, jei mažylio batai nuolat šlampa ir juos reikia džiovinti po kelis kartus per dieną?

Štai svarbiausi patarimai, padėsiantys greitai išdžiovinti šlapius batus.

1.Kuo greičiau nuaukite šlapius batus. Kuo ilgiau vaikas avės šlapius batus, tuo didesnė tikimybė ne tik peršalti, bet ir negrąžinamai deformuotis batams. Ypač tai pasakytina apie odinius batus – jie labai greitai praranda formą.

2. Energingai nukratykite batus, kad nupurtytumėte vandenį. Paskui nuvalykite paviršių senu drabužiu ar kokia medžiaga.

3. Jei padai išsiima, išimkite ir padėkite ant radiatoriaus.

Vida Press

4. Jei batai su raišteliais, išverkite juos, kad geriau išdžiovintumėte batus. Jei raišteliai nešvarūs, išplaukite juos su muilu ir padėkite džiūti ant radiatoriaus.

5. Tada prikimškite į batus laikraščių – jie gerai sugeria drėgmę, o taip pat batai išsaugos savo formą. Jei batai labai šlapi, laikraščius kelis kartus pakeiskite, kol neliks drėgmės.

6. Pastatykite batus sausoje, tamsioje vietoje, kad išdžiūtų. Jei turite šildomas grindis, statykite ant jų – išdžius kur kas greičiau.

7. Jei batus reikia išdžiovinti greitai, galite džiovinti specialioje batų džiovyklėje ar tiesiog plaukų džiovintuvu. Džiovinkite nedidele temperatūra, nukreipę oro srovę į batų paviršių. Batai greitai išdžius, neįsimes pelėsis.

Vida Press

Dar vieną netikėtą idėją, kaip galima išdžiovinti batus, suradome internete. Viena mergina siūlo tai daryti su nereikalingomis kojinėmis ir ryžiais. Esmė tokia: paimate senas kojines ir pripildote jas bet kokių sausų ryžių. Tada užrišate kojines su gumelėmis, kad ryžiai neišbyrėtų.

Kai vaikas pareina namo su šlapiais batais, tokią kojinę įdėkite į batą, ir drėgmė greitai susigers į ryžius.

Dar buvo pasiūlymų berti į kojines ne ryžių, o druskos. Druską prieš tai galima pakaitinti keptuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis