Dar viena svari priežastis leisti vaikui auginti šuniuką

Šunį auginantys vaikai rečiau patiria nerimą. Tokią tyrimo išvadą padarė mokslininkai, tyrę keturkojų augintinių įtaką vaikų sveikatai.

Jei glostėte šunį, su juo žaidėte, tikriausiai pastebėjote, kaip ramina buvimas su šiuo augintiniu. Dažniausiai tyrimuose akcentuojama šunų nauda suaugusiesiems, tačiau naujame tyrime apie lėtinių ligų prevenciją rašoma, jog šuo namuose gali sumažinti vaikams nerimą.

Tyrime pusantrų metų buvo stebimi 643 vaikai, kuriems tuo metu buvo 4–10 metų. Paaiškėjo, kad namuose turintys šunį vaikai rečiau jautė nerimą (12 proc., lyginant su 21 proc. vaikų, neturinčuų šuns). Anot tyrimo, kuriame buvo remtasi tėvų atsakymais į klausimus, vos kelias dienas namuose palaikius šunį, nerimas (būti vienam, socialinis nerimas ir kt. nerimo rūšys) sumažėjo.

Tyrėjai pabrėžė – norint patvirtinti sąsają tarp šuns auginimo ir sumažėjusio vaikų nerimo, reikalingas išsamesnis tyrimas, tačiau ankstesni tyrimai patvirtino, kad šuo pelnytai vadinamas geriausiu žmogaus draugu: po žaidimų su šunimi, jo glostymo organizme sumažėja streso hormono kortizolio lygis, pacientams tai turėjo naudos sveikatai įvairiais fiziniais ir psichiniais aspektais.

Vienas tyrimas anksčiau parodė, kad auginantiems šunį vaikams sumažėja astmos lygis. Regis, nemažai argumentų šuns auginimo naudai. Tiesa, atsiminkite, kad tai įsipareigojimas gana ilgam laikotarpiui.

Šunų veislės, kurios itin tinka šeimoms su vaikais:

Labradoro retriveris,

Pudelis,

Buldogas,

Bokseris,

Auksinis retriveris,

Niūfaundlendas,

Biglis,

Kolis,

Airių seteris,

Foksterjeras,

Pitbulterjeras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis