Reklama

„Nestlé“ pusryčių dribsniai – ne tokie saldūs, kaip jums gali pasirodyti

Nesmulkintų grūdų dribsniai su pienu yra maistingas būdas pradėti dieną ir prisidėti prie subalansuotos mitybos.
© Reklamos užsakovų nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Daugiau nei dešimtmetį stengiamės patobulinti receptus: mažiname cukraus ir druskos kiekį bei dedame daugiau skaidulinių medžiagų ir nesmulkintų grūdų. Todėl dabar nesmulkinti grūdai yra ingredientas numeris vienas daugumoje „Nestlé" pusryčių dribsnių (su žalia juosta). Be to, didžiojoje dalyje mūsų dribsnių yra bent penki vitaminai ir dvi mineralinės medžiagos, turinčios maistinės vertės.

Pusryčių dribsniuose cukraus yra dėl kelių priežasčių: jis suteikia saldumo grūdams ir skoniui, traškumui, spalvai ir dribnsių kvapui. Rekomenduojama 30 g porcija turi 2 iš 12 įdėtų arbatinių šaukštelių cukraus ir atitinka subalansuotos mitybės rekomendacijas (remiantis PSO rekomendacijomis 10 % energijos iš 2000 kcal dietos).

Subalansuota mityba suteikia tiek energijos ir maistingų medžiagų, kiek reikia žmogui priklausomai nuo jo gyvenimo būdo ir aktyvumo. Porcijoje (30 g) esantis cukraus kiekis yra panašus ar mažesnis, lyginant su kitais įprastais pusryčiais: vaisiniu jogurtu ar sultimis. Angliavandeniai yra reikalinga maistingoji medžiaga, nes suteikia energijos tiek kūnui, tiek smegenims. Išskirtinį saldų skonį turintis angliavandenis cukrus yra vienas iš pavyzdžių. Negana to, kad suteikia maistui malonų skonį ir tekstūrą, cukrus padeda jį išsaugoti kokybišką ir nesugedusį.

Sakoma, kad angliavandeniai kenkia, bet ar tikrai? Priešingai, reiktų prisiminti, kad jie yra pagrindinis variklis kūnui ir smegenims. Tai tokios rūšies angliavandeniai, kurie reikalingi: kaip gerųjų angliavandenių šaltinį ekspertai rekomenduoja nesmulkintus grūdus labiau nei rafinuotus grūdus, praradusius savo maistingąsias medžiagas malimo metu. Nesmulkinti grūdai – ingredientas Nr. 1 daugumoje mūsų dribsnių, kuriuose gausu skaidulinių medžiagų, mikroelementų ir polifenolių. Įrodyta, kad nesmulkinti grūdai padeda sumažinti širdies ligų riziką cholesterolio kiekį ir teigiamai veikia kūno svorį. „Nestlé" pusryčių dribsnių pakuotėje su žalia juosta yra bent 8 g nesmulkintų grūdų kiekvienoje 30 g porcijoje.

Kitas mitas – dribsniuose daug cukraus. Iš tikrųjų, juose mažiau cukraus nei, pavyzdžiui, tešlos kepinyje ar sumuštinyje su uogiene, kurį dažnas renkasi pusryčiams. Mūsų dribsniuose yra kuklus dienos normos cukraus kiekis. O pasakius tiksliau – tik maždaug 4–6 % rekomenduojamo dienos cukraus kiekio (kiekis, kuris nurodomas ant pakuočių). Iš dribsniuose esančių cukrų, kai kurie yra natūralūs, randami pačiuose grūduose, kai kurie pridėti, kad suteiktų skonio ir tekstūros produktui. Valgant su pienu, dribsnių porcijoje yra mažiau nei du arbatiniai šaukšteliai cukraus.

Kaip matote, „Nestlé" dribsniai yra viena iš skaniausių ir subalansuotų pusryčių idėjų, kurioje cukraus kiekis neviršija rekomenduotinos dienos normos. Išbandykite ir su „Nestlé" dribsniais jūsų rytai bus lengvi ir maistingi!

Užsakymo nr.: PT_72368802

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Sveikata

Vaistininkė: vitaminų trūkumą išduoda vaikų elgesys

Vitaminai yra vieni pagrindinių vaiko sveikatos ir energijos šaltinių. Vaistinių tinklo „Eurovaistinė" farmacininkė Elvyra Ramaškienė sako, kad yra vos vienas sezonas metuose, kai galima svarstyti, verta vaikui siūlyti vitaminus ar ne, visu kitu metu tėvai gali būti tikri, kad su maistu vaikas gauna ne visą jam būtinų vitaminų kiekį.

Kada dantų dengimas silantais gali pridaryti daugiau žalos, o ne naudos

Daug saldumynų kenkia ne tik bendrai vaiko sveikatai, bet ir sukelia dantų ėduonį.

Kokie pusryčiai vaikui geriausi žiemą

Visaverčiai pusryčiai – svarbus fizinės ir protinės energijos šaltinis reikalingas ne tik geros dienos pradžiai. Ką geriausia valgyti žiemos rytais, pataria gydytoja-dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.

Praktiški specialistės patarimai, kaip nuo šiandien sveikiau maitinti vaikus

Ne draudimais, ne kritika, ne prievarta ar pagrūmojimu „turi valgyti sveikai", o tik sudarydami tinkamas sąlygas, būdami pavyzdžiu ir mokydami vaikus pasieksime, kad jie valgytų sveikiau.

Jei puola virusai, pasitelkite šias 3 liaudiškas priemones

Pajutus, kad ima kibti liga ir “kažkas ne taip” nereikia laukti, kas bus toliau, o geriau imtis visų priemonių, kaip užkirsti ligai kelią.

Kaip apskaičiuoti, kiek kalorijų per dieną reikia skirtingo amžiaus vaikams (LENTELĖ)

Ar žinote, kiek kalorijų per dieną reikia suvartoti vaikui?

Prof. Dario Martinelli atviras laiškas apie veganišką mitybą ir vaikus

„Vaikų ligoninės gydytojai perspėja: veganiška mityba vaikams yra pavojinga“ (čia)– tokiu pavadinimu išplatintas spaudos pranešimas sulaukė didžiulio visuomenės ir specialistų susidomėjimo. Redakciją pasiekė prof. Dario Martinelli laiškas.

Naujos vaikų mitybos rekomendacijos: ką svarbu žinoti tėvams (3)

Nuo sausio 1 d. ugdymo įstaigose įsigalioja naujos vaikų maitinime rekomenduojamos paros maistinių medžiagų normos. Tai patvirtinta Lietuvos sveikatos apsaugos ministro pasirašytu teisės aktu. Vaikų paros energijos normos nustatytos, atsižvelgiant į amžių, lytį bei fizinį aktyvumą.

Specialistai išskyrė 5 svarbiausius dalykus, kad vaikų dantys būtų sveiki (2)

Vaikų burnos higiena yra ne mažiau svarbi nei fizinis aktyvumas ir tinkama mityba, todėl ja privaloma pradėti rūpintis vos išdygus pirmiesiems dantims.

Kaip išsirinkti kokybišką ir skanią žuvį

Statistinis lietuvis per metus suvalgo apie 15 kg žuvies, tačiau dažniausiai šį produktą valgo per šventes. Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent kartą per savaitę. Tam, kad žuvis ant jūsų stalo patektų sveika ir kokybiška, būtina žinoti ne tik kaip tokią žuvį išsirinkti, bet ir kaip tinkamai ją paruošti.

Žalingi produktai, arba ko neturėtų būti vaikų valgiaraštyje (5)

Suaugusieji žino – dauguma ligų kyla dėl netinkamos mitybos. Deja, žalingi produktai labai dažnai patenka į mūsų mažylių racioną. Tada kyla pavojus – juk jau vaikystėje susiformuoja pagrindas vėlesnėms vaiko ligoms, tam daug įtakos turi nesveikas maistas.

4 paprasti triukai, kurie paskatins valgyti sveikiau vaikus

Maisto vaizdas, skonis, kvapas – ši trijulė nenuginčijamai turi įtakos maisto pasirinkimui.

Kauno vaikų darželyje – palankesnis sveikatai meniu

„Mano vaikas košių nevalgo!“. „Daržovių lėkštę stumia nuo savęs kuo toliau!“.„Žuvies kvapo tiesiog pakęsti negali!“ Tokias ir panašias tėvų kalbas girdime tikrai dažnai. Tačiau ar žinome, kaip tai pakeisti?

Gydytoja ortodontė – apie kreivų dantų gydymą (1)

Sveikiausiais dantimis gali džiaugtis 1,5–3 metų amžiaus vaikai, tačiau jau penkiamečių-šešiamečių dantys tampa prasti.

Vaikų chirurgai: gali būti, kad ateityje apendicitui gydyti užteks tabletės

Vaikų chirurgai, susirinkę Vaikų ligoninėje organizuotoje konferencijoje, aptarė vaikų ūminių chirurginių ligų diagnostiką, gydymą ir perspektyvas.