Nuo peršalimo saugo ir gydo vaistai iš gamtos

Mamos bijo džiaugtis žiema, nes ji – peršalimo ligų metas. Specialistai pataria: reikia ne bijoti, o stiprinti vaiko imunitetą. Geriausiai – natūraliai.

Eteriniai aliejai, saugantys nuo peršalimo

Vaikų organizmas ypač jautrus, todėl kartais audringai reaguoja į vaistus, kurių šalutinio poveikio, mes, suaugusieji, nejaučiame. Todėl rūpindamiesi gera vaiko savijauta pirmiausia ieškome būdų, kuriuos mums siūlo pati gamta. Vienas jų – aromaterapija, kuri kaip tausojantis, o dažnai ir pranašesnis gydymo būdas įteisinta daugelyje šalių.

Aromaterapijai naudojami eteriniai aliejai – biologiškai aktyvių medžiagų, išskirtų iš augalų, koncentratai – augalo syvai. Mokslas jau įrodė eterinių aliejų galias neutralizuojant ligų sukėlėjus (virusus, bakterijas, grybelius). Vieno eterinio aliejaus lašo (pvz., imbiero, čiobrelio) poveikis atstoja apie 20 puodelių šių augalų arbatos. Įtrinant bioaktyvius kūno taškus eterinių aliejų mišiniais, jie pasklinda po organizmą per 20 min. ir veikia konkrečius negalavimus.

Eteriniai aliejai įsisavinami per odą arba įkvėpus. Vienas pavyzdžių – „You&Oil KI" eterinių aliejų mišiniai, kuriais siūloma stimuliuoti tam tikrus kūno taškus prisilietimu ir lengvu įtrynimu - taip pažadinami organizmo vidiniai ištekliai su ligų sukėlėjais kovoti pačiam. Tai padeda nesusirgti, o susirgus greičiau pasveikti.

„You&Oil" verslo įkūrėja Birutė Nastaravičiūtė šį būdą sėk­mingai taiko ne tik sau, bet ir savo vaikams. Jos teigimu, pasitelkus biologiškai aktyvius eterinius aliejus gerklės skausmas gali praeiti per dieną, sloga - per porą dienų. Jie ypač tinka mažiems vaikams, kurie nemėgsta gerti vaistų. Kvepiančių eterinių aliejų įmasažavimo ritualas jiems teikia džiaugsmo, nes kas gali būti maloniau, nei mamos ar tėčio gydantis prisilietimas.

Skirtingiems požymiams palengvinti įtrinamos skirtingos kūno vietos

Pasak pašnekovės, šiuo metu vaikams reikia stiprinti imunitetą. Tam gali padėti specialus preparatas „Imunitetas". Dviem jo lašeliais profilaktiškai kas vakarą reikėtų ištrinti viršutinę nugaros dalį ir krūtinę.


Atsiradus pirmųjų peršalimo požymių, naudinga naudoti priemonę „Peršalimas" - tokiu oru mažyliai dažnai sloguoja ar kosėja, todėl šis preparatas padeda nesusirgti rimčiau ir gali padėti atsikratyti nemalonių negalavimų. Jeigu susergama rimčiau, rekomenduojami mišiniai jau konkretiems požymiams palengvinti.




„Pakilus temperatūrai 48 val. preparatu „Temperatūra" tepama 6-8 kartus per parą.


Nereikėtų bijoti temperatūros iki 38,5 - reikėtų leisti organizmui pačiam kovoti padedant jam natūraliomis „You&Oil KI" priemonėmis.


Kartu svarbu veikti temperatūros sukėlėją - tai gali būti gerklės skausmas, kosulys, ausų uždegimas, sloga. Gaminame skirtingus eterinių aliejų mišinius minėtiems požymiams šalinti. Tik tai daryti, aišku, reikia labai atsakingai. Jei vaikui 48 val. nenukrinta aukšta temperatūra, nepraeina gerklės skausmas ar stiprus kosulys, aš pati visada jį vedu pas gydytoją, kad apžiūrėtų, paklausytų plaučius, padarytų tyrimus. Svarbu stebėti vaiką ir leisti jam sveikti neišderinant jautrios imuninės sistemos, priešingai, stiprinant ją gydančiu eterinių aliejų prisilietimu", - teigia B.Nastaravičiūtė.

„You & Oil" salelės Vilniuje:

PC „GO9", PC „Flagman" ir internete www.youandoil.lt

„You & Oil KI" įsigysite šiose Benu vaistinėse:

Vilniuje: PC „Panorama", PC „OZAS", PC „RIMI", Žirmūnų g. 64

Kaune: PC „Mega", PC „Savas"

Užsakymo nr.: PT_69759986

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis