NUOMONĖ. J. Tulčina: dėl vaikų alergijų kalti tėvai

Artėja pavasaris, kuris dažnam mūsų reiškia ne tik nuostabius vaizdus bei šylantį orą, bet ir niežtinčias akis ar net bronchinę astmą, sukeltą pražydėjusių augalų, kuriems esame alergiški.

Dažnai šių negalavimų aukomis tampa vaikai, kuriems dar sudėtingiau paaiškinti, kodėl ši gražiai žydinti gėlė ar, dar blogiau, draugiškas šuniukas, jam sukelia tokius nemalonius pojūčius. Gydytoja Jelena Tulčina teigia, kad problema – visai ne ten, kur mes galvojome: „Palikite ramybėje visus gyvūnėlius ir gėles. Vieninteliai alergijų kaltininkai esame mes patys ir mūsų organizmo užterštumas".

Mitybos specialistė teigia, kad visų bėdų pradžia – namuose. „Nesinori kritikuoti, tačiau ko tikisi tėvai, kiekvieną vaiko kaprizą nuraminantys traškučių pakeliu ar limonado buteliuku? Nuo mažų dienų į organizmą tiesiog pumpuojami produktai, kurie netinka vaiko imuninei sistemai. Tuomet ir prasideda: šienligė, akių niežėjimas, bronchinė astma, o gal net žvynelinė, nutukimas ar kitos vaikams nebūdingos ligos," – teigia J. Tulčina.

Medikė pasakoja, kad valgant imuninei sistemai netinkantį maistą, su juo kovojantys limfocitai suyra ir skleidžia toksiškus fermentus, kurie sukelia uždegimą visame organizme. Maistas, netinkantis organizmui yra nesuvirškinamas skrandyje, tuomet – plonajame žarnyne, o storąją žarną ateina nesuvirškinta masė iš kurios į kraują patenka toksinai. Tuomet organizmas bando valytis per kepenis, inkstus, užsiteršia ir jie, į pagalbą ateina oda – galite pastebėti bėrimus, kūno niežulį.

„Kadangi pagrindinis silpnas organas yra inkstai, o jų reprezentacinė zona veide yra akys ir ausys, pastebime, kad daugeliui vaikų pradeda niežtėti, ašaroti ir rausti akys. Negana to, kadangi storasis žarnynas vystosi iš vieno lapelio embriono su plaučiais ir oda, tuomet gali atsirasti ir bronchinė astma, dusimai ir kosuliai. Tai yra pasekmė to, kad vaikas ilgą laiką vartojo maistą, kuris netinka jo imuninei sistemai," – perspėja mitybos specialistė.

J. Tulčina teigia, kad visų pirma reikėtų psichologiškai susitaikyti su tuo, kad galbūt ne viskas, ką norėdami tik gero darome vaikui, ir yra gerai.

„Nors ir kaip spindi jo akys, gavusios dar vieną šokoladuką, atsiminkite, kaip jos spindi nuo ašarų prasidėjus alergijų sezonui. Pradžia po uždelstos alergijos maistui tyrimo gali būti sunki – kiekvienam nelengva pakeisti mitybos įpročius, tačiau reikia suprasti, kad viskas daroma tam, kad vaikas užaugtų sveikas ir atėjus pavasariui ar vasarai nebematysite jokių alergijos simptomų. Vaikas augs sveikas, stiprus ir, garantuoju, sirgs daug rečiau nei jo bendraamžiai – pakeitus mitybą sustiprės ir imuninė sistema,"- teigia „Žvėryno natūralios medicinos centro" specialistė J. Tulčina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis