10 mėnesių kūdikis sveria 28 kilogramus: gydytojai baiminasi dėl jo gyvybės

10 mėnesių berniukas iš Meksikos Luis Manuel Gonzales, kaip ir visi jo bendraamžiai, mokosi tarti pirmuosius žodžius ir aktyviai domisi jį supančiu pasauliu. Tačiau Luis tai padaryti yra sunkiau, negu kitiems kūdikiams, mat jis sveria neįtikėtinai daug - net 28 kilogramus.

Nuotraukose mažylis atrodo gerokai vyresnis, negu 10 mėnesių kūdikis. Dėl to kaltas didžiulis jo antsvoris. Jis sveria 28 kilogramus, daugiau kaip dvigubai daugiau, negu įprastai sveria jo amžiaus kūdikiai.

AFP / Scanpix

Luis Manuel gimė 2016 metų gruodžio 15 dieną. Gimimo metu jo ūgis buvo 52 centimetrai, o svoris - trys su puse kilogramo. Įprasti naujagimių rodikliai.

AFP / Scanpix

Tačiau netrukus jo svoris ėmė augti neįtikėtinai greitai. Jo motina, 24 metų Isabel Pantoja, iš pradžių manė, kad tai dėl jos pieno. Moteris maitino sūnų savo pienu.

AFP / Scanpix

Sulaukęs dviejų mėnesių mažylis svėrė 10 kilogramų. Tiek, kiek sveria kai kurie 1 metų vaikai. Mažajam Luis Manuel ėmė atsilikti raida - dėl viršsvorio jis negalėjo tinkamai judėti, iki dabar dar neišmoko šliaužti ir ropoti. Dar didesnė grėsmė iškilo jo sveikatai. Dėl svorio nukentėjo jo vidaus organai.

AFP / Scanpix

Šiandien 10 mėnesių kūdikiui tėvai perka 8 metų vaiko rūbus ir suaugusiesiems skirtas sauskelnes. Kadangi pats nejuda, berniukas nuolat prašosi ant rankų nešiojamas, ir tai yra didžiulis iššūkis jo tėvams - Isabel bei tėčiui Mario Gonzales.

AFP / Scanpix

Šeima turi didesnįjį sūnų Mario - pastarojo svoris įprastas.

AFP / Scanpix

Kodėl berniukas kenčia nuo tokio didelio svorio, priežastis kol kas neaiški. Medikai, kurie tyrė kūdikį, mano, kad tai dėl sutrikusios skydliaukės bei hormonų veiklos.

AFP / Scanpix

Mažylį apžiūrėjusi gydytoja Silvia Orozco nejuokais sunerimusi dėl jo sveikatos ir net gyvybės, tačiau tikisi, kad pavyks surasti priežastį ir suteikti pagalbą Luis šeimai.

AFP / Scanpix

Meksikoje vaikų nutukimo bei vaikų diabeto problemos yra labai didelės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis