15 idėjų, ką nuveikti šį gegužės savaitgalį

Artėjant savaitgaliui, tradiciškai apžvelgiame įdomiausius savaitgalio renginius. Jeigu žinote įdomių renginių, kuriuose smagu dalyvauti šeimoms su vaikais, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Gegužės 9-11 dienomis Vilniuje jau 10 kartą vyks Europos dienos šventė. Šventės metu veiksianti restoranų mugė „Europos skonis" gardžiais kvapais vilios visame Vilniaus Gedimino prospekte. Net dešimtyje palapinių bus ruošiami skirtingų Europos šalių patiekalai: Švedijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Rumunijos, Ispanijos, Vokietijos ir Lietuvos virtuvių. Europos diena bus švenčiama gegužės 9-11 dienomis Vilniuje Vinco Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte: be restoranų mugės bus rengiamos įvairios veiklos, žaidimai ir viktorinos apie Europos Sąjungą, Europos Parlamentą ir Europos Parlamento rinkimus. Šventė vyks gegužės 9 d. 12-22 val., gegužės 10 d. 10-22 val., gegužės 11 d. 10-20 val.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Netikėti naujo tyrimo rezultatai, kaip išmanieji telefonai ir planšetės veikia mūsų vaikus
Karolina Liukaitytė: ką daryčiau kitaip, jei laukčiausi kūdikio dabar

Vilnius

Gegužės 11 diena, 10 - 15 val, parodų ir kongresų centre Litexpo vyks „Uodo Šeimos turgelis". Tai - socialinis, atsakingą vartojimą skatinantis renginys, paremtas šeimų bendradarbiavimo idėja. Čia jos gali pirkti, parduoti, mainyti savo šeimos daiktus, bendrauti, pramogauti ir smagiai leisti laiką. Mažiesiems turgelio dalyviams nuobodžiauti neleidžia vaikiški personažai, vaizduotę lavina kūrybinės dirbtuvėlės. Renginys nemokamas.

Vilnius

Gegužės 10 dieną sostinėje vyks masinis šiaurietiškojo ėjimo žygis. Įsitikinti, kad šiaurietiškasis ėjimas tinka įvairaus amžiaus žmonėms, kiekvienas norintis galės Vingio parke. Renginio dalyviams bus pasiūlytos dvi trasos, pirmoji skirta patyrusiems, kita - tiems, kurie praktikuoti šį ėjimo būdą pradėjo dar visai neseniai arba visai jo nebandė. Su profesionaliais instruktoriais priešaky, žygeiviai keliauti bus kviečiami Vingio parko takais bei miesto gatvėmis. Šiaurietiškojo ėjimo žygio dalyvių organizatoriai lauks jau nuo 10 val. prie Vingio parke esančios estrados. Iki didžiojo žygio starto, kuris įvyks 12 val., visi susirinkusieji bus kviečiami dalyvauti specialiose mankštose bei sužinoti daug naudingų patarimų iš šiaurietiškojo ėjimo profesionalų.

Vilnius

Gegužės 11 d., sekmadienį, vyks jau dešimtasis dviračių žygis „Savu dviračiu po Europą". Jis skirtas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmečiui paminėti. Žygis prasidės 11 val. Seimo rūmų Didžiajame kieme, o nuo 13 iki 15 val. Lietuvos stojimo į ES dešimtmečio šventė tęsis Europos geografiniame centre. Europos geografiniame centre tądien įsikurs aitvarų dirbtuvės, visi norintys turės galimybę viktorinoje išbandyti savo žinias apie ES arba išsiųsti unikalų atviruką iš Europos centro bet kurioje pasaulio šalyje esantiems draugams. Gerą nuotaiką svečiams užtikrins Krašto apsaugos ministerijos bigbendas.

Shutterstock nuotr.

Vilnius

Vilniečius leisti laiką Neries pakrantėje kviečia 270 spalvotų kėdučių. Šalia Baltojo tilto atidaryta dar viena viešoji erdvė, kviečianti miesto gyventojus ir svečius leisti laiką Neries pakrantėje. 270-ies bitės korį primenančių spalvotų kėdučių mozaika ne tik pagyvina paupio vaizdą, bet ir yra savotiška spalvų terapijos zona. Naująsias kėdutes vilniečiai galės rasti kairėje Neries pakrantėje, šalia Baltojo tilto. 

Vilnius

Šis renginys vyks ne savaitgalį, tačiau jame mielai laukiamos šeimos su mažais vaikais: gegužės 13 d., antradienį, 16.30, Prancūzų institute vyks "Valanda su Pasaka". Kartą per mėnesį jaukioje Prancūzų instituto mediatekoje vaikams nuo 5 metų ir jų tėveliams sekamos smagios pasakos, pasakaitės ir dar daug kas lietuvių bei šiek tiek prancūzų kalbomis. Įprastos, seniai girdėtos pasakos prabils kitaip, nes Prancūzų institute svečiuosis "Stalo teatras". Spektaklyje dalyvaus įvairūs daiktai, įgaudami personažų veidus, balsus, likimus, o kartais prabildami net ir prancūzų kalba. Pasakas lietuvių k. seks režisierė, aktorė Saulė Degutytė. Iėjimas nemokamas.

Trakai

Gegužės 11 d. vyks Trakų pusmaratonis, kurio naujiena - Trakų pusmaratonio vaikų darželis. Į laikiną darželį bus priimami 2 - 8 metų amžiaus bėgikų vaikai, o juos prižiūrės edukologinį išsilavinimą ir darbo patirtį šioje srityje turinčios auklėtojos. Kaip ir prieš metus, pusmaratonio dalyviai bėgdami matys nuostabaus grožio Trakų pilies peizažą. Tai - graži šventė ne tik dalyvaujantiems varžybose, bet ir Trakų miesto gyventojams ir svečiams. Šių metų Trakų pusmaratonis skirtas paminėti 10 metų Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, varžytis bus galima ne tik ištvermės sporto mėgėjams - tradiciškai laukia šiaurietiškojo ėjimo varžybos, šeimos ir jų atžalos gali dalyvauti 1 km komandiniame ir vaikų bėgimuose.

Kaunas

Gegužės 10 dieną Nemuno saloje vyks smagus ir nemokamas sveikatingumo renginys „Pajudam". Šventės pradžia - 11 val. Programoje - šeimų estafetės, treniruotės, parodomieji pasirodymai, mankštos ir paskaitos.

Kaunas

Gegužės 10 d., šeštadienį, Vytauto Didžiojo universitete Kaune jau antrąjį kartą vyks „Šeimos infodiena", skirta ne tik moksleiviams, bet ir jų tėvams. Dažniausiai universitetai siūlo įvairius renginius ir užsiėmimus tik moksleiviams, tačiau jų gyvenimuose aktyviai dalyvauja ir tėvai - jie taip pat stengiasi suprasti informaciją, kad savo atžaloms galėtų tinkamai patarti. Būtent dėl to ir gimė idėja suorganizuoti Šeimos dieną, kurios metu tėvams suteikiama visa reikalinga informacija. Renginio dalyviams taip pat bus skirtos dvi specialios universiteto dėstytojų paskaitos apie tai, kaip padėti savo vaikams apsispręsti dėl ateities profesijos bei apie tai, kuo ypatinga dabartinių jaunų žmonių karta, kas jiems svarbu ir kaip juos suprasti.

Radviliškio r.

Gegužės 10 dieną Burbiškio dvare Radviliškio rajone vyks 14-oji Tulpių žydėjimo šventė. Šventės pradžia – 11 val. Atvykusieji kviečiami aplankyti restauruotus dvaro pastatus ir žydinčias tulpes, kurių dvaro parke yra apie 400 rūšių (kolekcija atnaujinta). Lankytojų lauks unikali restauruotų gramofonų, patefonų paroda, restauruoti senoviniai automobiliai. Su susirinkusiais į šventę bendraus dvaro ponia Marytė, šventinę nuotaiką muzikos kolektyvai ir atlikėjai.

Burbiškio dvare - 180 tūkst. tulpių žydėjimo šventė
Burbiškio dvare - 180 tūkst. tulpių žydėjimo šventė
A. Aleksėjūnienės nuotr./GRYNAS.lt

Plungė

Plungės kultūros centre vyksta IX-asis tarptautinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis – kūrybinė laboratorija "Mažoji Melpomenė". Kiekvieną dieną vyksta spektakliai vaikams ir jaunimui, o gegužės 10 dieną 15 – 16 valandomis Senamiesčio aikštėje vyks festivalio dalyvių pasirodymai, flešmobai, šokiai .

Anykščiai

Šį savaitgalį Anykščių plaukimo baseine „Bangenis" į tradicinį šešioliktąjį kartą rengiamą plaukimo sprinto festivalį „Anykščiai 2014" rinksis per 600 plaukikų iš 5 valstybių - Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Moldovos ir Lietuvos. Dalyviai suskirstyti į keturias amžiaus grupes varžysis devyniose individualiose 50 m. ir 100 m. plaukimo rungtyse dėl 63 medalių komplektų. Žiūrovams verta atvykti į Anykščių baseiną pamatyti, ar pavyks vienam geriausių šalies plaukikų anykštėnui Giedriui Titeniui ketvirtą kartą iš eilės laimėti absoliutaus nugalėtojo titulą. Pajėgūs konkurentai nusiteikę neleisti jam to padaryti. Renginys nemokamas.

Utena

Gegužės 10 d. 14 val. Utenos kultūros centre vyks 9-oji mėgėjų teatrų „Tegyvuoja teatras“ šventė, skirta paminėti Teatro metus. Renginio metu bus iškilmingai pagerbti 83 teatrai - ryškiausi vaikų, jaunimo, suaugusiųjų, lėlių teatrinės kultūros skleidėjai. Renginys nemokamas.

Palanga

Šeštadienį, gegužės 10 d., Palanga visus norinčius pakvies pasimėgauti gintaro lietumi - kurorte vyks tradicinė šventė „Gintarinis savaitgalis". Renginys prasidės 12 val. prie J. Basanavičiaus gatvės pradžioje įsikūrusio Palangos gintaro gildijos paviljono. Žirgu kinkyta karieta važiuojantis jūrų dievas Neptūnas atgabens maždaug 60 kilogramų smulkaus gintaro bei patrauks link jūros. Pakeliui vadinamasis Lietuvos auksas pabirs J. Basanavičiaus gatvėje - tai taps savotiškas „apšilimas" pramogautojams prieš didžiąsias gintaro rinkimo varžybas paplūdimyje.

Į pajūrį persikėlusi atrakcija smalsuolius sukvies prie tilto, kur 13 val. prasidės neabejotinai daug žiūrovų dėmesio sulauksiantis jau antrasis Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas. Likus pusvalandžiui iki varžybų pradžios dalyvauti užsiregistravę pramogautojai kiekvienas jam paskirtoje zonoje per penkias minutės turės surinkti kuo daugiau smulkių gintaro gabaliukų. 14 val. pajūryje ties jūros tiltu prapliups tikras gintaro lietus. Kiekvienas, kas jau yra dalyvavęs šioje šventėje, pripažįsta - gintarinis lietus, byrantis pramogautojams ant galvų, pečių, rankų, netgi - į gobtuvus ar kišenes, yra puiki atrakcija ne tik mažiesiems, bet ir jų tėvams bei seneliams. Juo labiau kad už surinktą gintarą galima laimėti ir prizų - visi, renkantieji gintarą, turės galimybę varžytis tarpusavyje, kas surinks daugiau vadinamojo Lietuvos aukso.

Šiauliai

Gegužės 10 d. (šeštadienis) 12.00 - 17.00 val. Šiaulių arenoje vyks Respublikinių moksleivių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė 2014" finalas. Nuo 12 valandos vyks pradedančiųjų grupės varžytuvės, o nuo 15 - pažengusiųjų ir patyrusiųjų grupių varžytuvės. Varžysis geriausi Lietuvos folklorinių šokių šokėjai iš 17 savivaldybių, iš viso 140 porų. Finale dalyvaus apie 400 dalyvių. Varžytuvių metu skamba gyva muzika, bus parengtas atskiras plotas ne konkursiniam šokimui, taigi, visi žiūrovai kviečiami pasišokti.

DELFI ir organizatorių atsiųstos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis