15 vaikų mama: su kiekvienu vaiku laimės daugėja

Šiomis dienomis pasirodo naujas žurnalo „Tavo vaikas“ numeris (2015, nr. 3). Jo temas pristato vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kas yra tikroji laimė šiame gyvenime, ką daryti ar nedaryti, kad būtum laimingas – apie tai šiandien rašo ir kalba turbūt visi, kurie netingi. Apie laimę būti mama, kalba, žinoma, mamos. Kiekviena turi savo „receptą".

„Vaikai padeda pakilti virš žemiškų banalybių dar ir dėl to, kad jų turint lieka mažai laiko žiūrėti į veidrodį ir grožėtis savimi. Nors ir skauda galvą ar išdygo spuogas, esi stora ar susiraukšlėjusi, jei neturi per dieną trijų valandų žiūrėti į veidrodį, nepastebėsi veido netobulumų ir laiko tėkmės. 

Vaikai mums padeda būti laimingiems, „išeiti" iš savęs", – laimės receptų knygą parašė ir ispanė Rosa Pich-Aguilera Roca (47 m.). Ji yra ne tik Ispanijoje, bet turbūt ir visoje Europoje gausiausios šeimos mama – ši moteris gimdė net aštuoniolika kartų, augina penkiolika pametinukų (trys pirmieji mirė dėl rimtų įgimtų širdies ligų). 

Knyga yra labai paprasta ir praktinė, be jokių gurmaniškų prieskonių – toks, koks, pasak Rosos, yra ir jų šeimos maistas: įmantresniam tiesiog nelieka laiko.

Bet dėl to, ko gero, ir geri jos receptai – visas sudedamąsias dalis gali rasti savo šaldytuve be didelio vargo. „Laimės ieškokite po savo stogu", – sako ne trijų aukštų name, o bute viename Katalonijos (Šiaurės Ispanija) miestelių gyventi Rosa.

Laimės projektas – nauja žurnaloTavo vaikas“ rubrika.

Mamos laimės „receptas“. Jo ieškok redaktorės Eglės Čepavičienės str. „Kas užaugina sparnus".

Žurnalas "Tavo vaikas"
Pirmoji mokyklėlė. Ar jos reikia kūdikiui, o gal labiau mamai? Kada yra nuvertinami tėvai? Atsakymas – str. „Pirmoji mokykla".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Str. „Ar svarbu spalvinti?" skirtas priešmokyklinuko ar jau mokyklinuko tėvams. Net ir psichologiniuose pasirengimo mokyklai testuose gebėjimas spalvinti neperžengiant kontūro yra svarus vertinimo kriterijus. Kodėl?

Žurnalas "Tavo vaikas"

Kada ateina metas vaikui atsiskirti nuo mamos ir kodėl negalima painioti prieraišumo ir atsiskyrimo sąvokų? Ką tai reiškia „paleisti vaiką"? Skaitykite redaktorės Vaivos Grigaitienės str. „Paleisti vaiką – mamos užduotis".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Kaip dažnai reikėtų maudyti darželinuką?

Žurnalas "Tavo vaikas"

Žurnalo priedą „Žaidimai vonioje" ne veltui išleidome su užrašu „Būtinai išbandyk!" Mažiesiems žurnalo modeliukams - Faustai, Aušrinei ir Džiugui jie labai patiko.

„Tavo vaiko“ kovo mėnesio viršelyje – 8 mėn. Akvilė

Fotografuota Dubingių baldų salone
Fotografės Nendrės

Mama Gintarė: „Akvilės rytas prasideda gana vėlai, ji keliasi 11 val., o štai fotosija prasidėjo 9 val. Bijojome, kad dukrytė anksti pažadinta bus nepatenkinta, nerami, tačiau, mūsų nuostabai, atsikėlė šypsodamasi ir linksma buvo per visą fotosesiją. Galbūt todėl, kad ji iš prigimties labai rami ir beveik niekada neverkia."

Akvilė jau moka sėdėti, tačiau, pasak mamos, vienoje vietoje būti jai nepatinka. Pasodinta pradeda dairytis ir jeigu pamato kokį nors jai įdomų daiktą, atsigula ant pilvuko ir suka ratus apie savo ašį, mat ropoti dar nemoka. 

Šiuo metu mažylei labiausiai patinka žaisti su kojinėmis – ji ir savo kojinytes nusimauna, ir mamą pačiupusi už kojos bando numauti kojines. „Ne ką prastesnis žaislas yra ir seilinukas, – šypsosi Akvilės mama. – Kai maitinu, dukrytė ne šaukštą košės į burną ima, o seilinuką kramto. Galbūt todėl, kad kaip tik šiuo metu kalasi dantukai".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis