5 įsimintiniausios istorijos, kurios 2016 metais sudrebino feisbuką

Socialiniuose tinkluose žmonės praleidžia vis daugiau laiko. Todėl jau nieko nestebina, kai nuotrauka ar parašyta istorija feisbuke sulaukia didžiulio ažiotažo ir žaibiškai paplinta po visą virtualų pasaulį.

Štai būtent šiemet feisbuke pamatėme tiesioginę transliaciją iš gimdymo. Vienas tėtis dalyvavo savo moters gimdyme ir transliavo viską tiesiogiai savo feisbuko bičiuliams. Vaizdo įrašas jau kitą dieną ėmė žaibiškai plisti po visą virtualų pasaulį.

2016 metais ne kartą buvo rašyta ir apie tai, kad prieš publikuojant savo vaikų nuotraukas socialiniuose tinkluose, visada verta gerai pagalvoti. Plačiai nuskambėjo istorija, kai motina nufotografavo savo vaiką, įdėtą į skalbimo mašiną. Netrukus į jos namus pasibeldė socialinės tarnybos, kurias iškvietė nuotrauka pasibaisėję internautai. Pareigūnai norėjo įsitikinti, ar motina tinkamai prižiūri savo vaikus.

Kone kas savaitę socialiniuose tinkluose atsiranda po naujieną, kuri iš tiesų būna verta atskiro straipsnio, todėl atrinkti pačias įsimintiniausius 2016 metų pasakojimus nebuvo lengva. Visgi jūsų dėmesiui pateikiame 5 istorijas, kurias besibaigiant šiems metams norime išskirti iš kitų.

Kraupi nuotrauka su berniuku ir jo nuo narkotikų apsvaigusiais tėvais nepaliko abejingų

Tai iš tiesų vienas labiausiai sukrečiančių kadrų, kuris buvo patalpintas feisbuke ir po to sulaukė milžiniško atgarsio. Nuotraukoje matyti automobilyje nuo narkotikų apsvaigę suaugusieji bei galinėje sėdynėje sėdintis vaikas. Juos visus nufotografavo policijos pareigūnai ir būtent jie publikavo šią nuotrauką savo socialinio tinklo paskyroje. Ohajo valstijoje (JAV) nutikęs savaitgalio incidentas privertė susimąstyti daugelį žmonių. Tai viena išraiškingiausių ir tuo pačiu kraupiausių fotografijų apie narkotikų vartojimo pasekmes ir žalą: perdozavę ir be sąmonės automobilyje sėdintys suaugusieji bei jų vaikas ant galinės automobilio sėdynės. Paaiškėjo, kad tai 4 metų berniukas, kuris važiavo automobiliu su savo 50 metų močiute bei jos draugu. Nusipirkę heroino ir čia pat jį suvartoję, suaugusieji „nulūžo“. Ši nuotrauka ir jos istorija tapo kovos su narkotikų platinimu simboliu, valstijoje po to buvo peržiūrėti įstatymai, reglamentuojantys atsakomybę už jų platinimą bei vartojimą.

Šią vieną liūdniausių šiais metais feisbuke išgarsėjusių istorijų galite paskaityti ČIA.

Šokiruojanti nuotrauka: delne laiko 11 nėštumo savaičių negimusį kūdikį

Diskusija apie abortų uždraudimą/teisę moterims jį pasirinkti vyksta jau daug metų įvairiose šalyse. Pastaruoju metu tam pasitelkiami ir socialiniai tinklai. Ypač didelio atgarsio sulaukė vienas persileidimą patyrusios moters įrašas feisbuke. JAV gyvenanti Tiffany Burns pasidalino šokiruojančia nuotrauka, kurioje savo delne laiko negimusį 11 savaičių mažylį. Jo netekusi moteris nusprendė, kad nebijo viešumo ir išliejo savo sielvartą visiems. Be to, nuotrauką palydinčiame prieraše pasiūlė visiems norintiems dalintis šia nuotrauka. Pasak jos, ši nuotrauka – tai įrodymas, kad ir 11 savaičių vaisius yra žmogus. Ne embrionas ar ląstelių sankaupa, o žmogus. Įspėjame, kad nuotrauka gali jus sutrikdyti, todėl iš anksto prašome jautrių žmonių pagalvoti, ar norite tai pamatyti.

Visą istoriją rasite ČIA.

Pagimdžiusios žmonos placentą suvalgęs vyras išgarsėjo akimirksniu

Ar žinote, ko reikia, kad naktį užmigę ryte atsikeltumėte išgarsėję ir sulauktumėte kvietimo dalyvauti populiariausioje TV laidoje? Dviejų vaikų tėtis iš Darlingtono Ross Watson žino atsakymą į šį klausimą. Susilaukęs sūnaus Lachlano, jaunas tėtis panoro sužinoti, koks yra placentos skonis. Apie tai, kad šis organas, kurį po gimdymo medikai paprastai išmeta, turi naudingųjų medžiagų, žinoma jau seniai. Todėl ne viena jauna mama (tarp kurių yra ir Holivudo žvaigždžių) ryžtasi neišmesti placentos, o atiduoda ją specialistams, kad iš placentos pagamintų kapsulių, kurias moterys vėliau suvartoja. Ross Watson placentą paruošė taip, kaip pats mokėjo. Šiek tiek paragavo žalios, šiek tiek pakepė su druska ir pipirais.

Visą straipsnį apie feisbuko žvaigžde tapusį tėtį skaitykite ČIA.

Mirštančiai mamai nėščioji įteikė ypatingą dovaną

Jautri iki ašarų istorija, kuri baigiantis 2016 metų vasarai internete apskriejo kone visą žemės rutulį. Kolorado valstijoje (JAV) gyvenanti Taylor Masilotti (26) savo feisbuko paskyroje paviešino itin jaudinantį vaizdo įrašą.

Jame nufilmuota, kaip vienoje lovoje su sunkiai sergančia motina gulinti nėščia Taylor sužino, kokios lyties vaikelio ji laukiasi.

Taylor su mama guli viena šalia kitos, prie nėščiosios pilvo pritaisytas ultragarso tyrimo aparato daviklis. Ekrane matyti būsimas vaikelis, gydytoja už kadro komentuoja šio tyrimo rezultatus. Vaizdo įrašo autorius – Taylor gyvenimo draugas.

Šią jaudinančią istoriją ir vaizdo įrašą galima pamatyti ČIA.

Drąsi nuotrauka feisbuke įplieskė amžiną diskusiją

Dvynukus žindanti mama, kuri vienu metu dar ir atlieka darbus kompiuteriu – ši nuotrauka prieš kurį laiką apskriejo visus socialinius tinklus. Menininkė, paviešinusi šią savo šeimos albumo nuotrauką, įžiebė amžiną diskusiją – ar įmanoma suderinti motinystę ir karjerą? Brukline įsikūrusios menininkės Hein Koh nuotrauka internetinėje erdvėje išpopuliarėjo akimirksniu. Nuotraukoje užfiksuota dvynukus maitinanti mama, kuri tuo pačiu atnaujina savo „Facebook" ir „Instagram" paskyras. Po šios nuotraukos kilo diskusija, kaip moteriai suderinti mamos ir menininkės pareigas, į ją įsijungė ir daug žinomų mamų.

Aštrią diskusiją išprovokavusią nuotrauką pamatyti ir visą istoriją paskaityti kviečiame ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis