60 metų gimdyvė iš savo vyro tokio poelgio nesitikėjo

Pranešimų apie tai, kad pirmojo vaiko moterys susilaukia ir perkopusios 50, ir 60 metų, pasitaiko neretai.

Serbė Atifa Ljajic būti mama svajojo visą gyvenimą. Ir dėjo pastangas, kad svajonė išsipildytų. Šią vasarą, būdama 60 metų, ji susilaukė dukrytės, kurią pavadino Alina.

Moters istorija buvo išsamiai nušviesta ne tik gimtosios Serbijos, bet ir pasaulio žiniasklaidoje dėl vieno netikėto fakto. Taip, žinoma, moters amžius buvo tikrai netradicinis susilaukti vaikelio, tačiau medicinos galimybės šiandien leidžia susilaukti vaiko net tada, kai vaisingas moters ar vyro amžius jau yra pasibaigęs. Tas netikėtas faktas yra moters vyro Serif Nokic sprendimas palikti pagausėjusią šeimą. Tądien, kai gimė mažylė ir moteris pagaliau išgirdo visą gyvenimą trokštamą naujagimio verksmą, 68 metų jos partneris pareiškė, kad negalės gyventi kartu. Esą jo amžius toks, kad reikia ramybės, jis serga cukriniu diabetu, o naujagimio verksmas dieną ir naktį jam trukdo.

Iki gimdymo net tris mėnesius ligoninės lovoje praleidusi Atifa Ljajic nesmerkia tokio jo žingsnio ir dukters gimimą vadina didžiausia gyvenimo dovana.

Po gimdymo netikėtai vieniša tapusią moterį paremti panoro ne viena labdaros organizacija, o rūpintis kūdikiu kol kas padeda iš ligoninės ateinančios medicinos slaugytojos.

Gineso rekordų knygoje yra įrašas apie vyriausią pagimdžiusią moterį iš Indijos. 2008 metais septyniasdešimtmetė indė Rajo Devi pagimdė dukrytę, vardu Naveen. Gimdyvės vyrui tuo metu buvo 72 metai. Tai buvo pirmasis moters vaikas, kurio susilaukti padėjo pagalbinio apvaisinimo metodika.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis