60 metų sulaukusi moteris pagimdė dvynukus

Dar vienas vėlyvas gimdymas. Šįkart rekordas pasiektas Austrijoje – šią savaitę dvynukus pagimdė 60 metų moteris.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Viena 60 metų moteris šį trečiadienį Austrijoje pagimdė dvynukus. Jie pasaulį išvydo Wels-Grieskirchen klinikoje. Tai labai retas atvejis. Pranešama, kad gimdyvė ir vaikai jaučiasi gerai. Dvynukų tėčiui - 63 metai. Daugiau išsamių detalių apie nėštumą ir gimdymą kol kas nepateikiama.

Naujagimių nuotrauką galima pamatyti ČIA.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Gydytoja: normaliai vaiko raidai mėsa yra būtina

Portugalijoje gyvenant lietuvė: vaikai čia labai mylimi

Austrijos žiniasklaida šį gimdymą vadina „sensacingu". Nuo 1970 metų tik dvi moterys šioje šalyje tokio amžiaus pagimdė naujagimius. Kaip sakė klinikos vadovas, tokiais atvejais nėštumas paprastai pradedamas užsienyje, pasitelkiant kiaušinėlių donorę ir pagalbinį apvaisinimą. Austrijoje yra įteisinta kiaušinėlių donorystė, tačiau ja pasinaudoti gali tik moterys iki 45 metų.

Ar yra etiška apvaisinti 60 metų moteris, diskutuojama nevienareikšmiai. Medikai sako, kad vyresnės moters nėštumas priklauso didesnei rizikos grupei. Toks vėlyvas gimdymas yra retenybė. Tuo tarpu Austrijos spauda informuoja, kad vyresniame amžiuje gimdyti ryžtasi vis daugiau moterų. Pavyzdžiui, 1970 metais Austrijoje buvo vos 2 atvejai, kai šalyje pagimdė 50 -59 metų moterys, o štai 2013 metais tokių atvejų būta jau 23.

Prieš kurį laiką rašėme apie maskvietę, kuri dukrytės susilaukė būdama 62 metų. Praradusi vienintelį turėtą sūnų, moteris ryžosi susilaukti dar vieno vaiko. Mergaitė, kurią tėvai pavadino Kleopatra, gimė sveika.

RIA/Scanpix

Išsamus straipsnis apie 62 metų gimdyvę iš Rusijos– čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis