8 metų mergaitei namuose teko priimti žaibišką mamos gimdymą

Dažniausiai gimdymo istorijos pasakoja apie ilgus ir užsitęsusius gimdymus. Neretai prireikia ir skatinamųjų, kad gimdymo veikla būtų pagreitinta. Tačiau itin retais atvejais gimdymas vystoti žaibiškai, ir moteris pagimdo namuose, net nespėjusi nuvykti į ligoninę. Apie tokį atvejį, šią savaitė nutikusį vienai šeimai, norime jums papasakoti.

Šią savaitę nekasdienis gimdymas užfiksuotas Floridoje (JAV). Tampos mieste gyvenančiai Krystle Garcia (29) netikėtai prasidėjo gimdymas. Ir jis netruko taip ilgai, kaip rašoma vadovėliuose - jis vyko žaibiškai. Tuo metu namuose buvusi aštuonmetė moters dukrytė Jazmine tapo vienintele mamos pagalbininke ir pribuvėja.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kiek normalu per nėštumą priaugti svorio?
Šokiruojantis tyrimas apie nenorinčius turėti vaikų

Mergaitė iš karto paskambino pagalbos telefonu 911, tačiau ekipažui nespėjus atvykti, naujagimis jau buvo gimęs, o mamai padėjo nesutrikusi mergaitė.

Tuo metu, kai mergaitė skambino pagalbos telefonu, atsiliepė operatorė Emily Hall. Ji suprato, kad mergaitė nejuokauja ir reikalas rimtas. Kol ekipažas buvo pakeliui į Krystle namus, telefonistė davė nurodymus mergaitei, ką ji turi daryti.

Užfiksuota, jog pokalbis su mergaite truko 8 minutes. Operatorė paprašė aštuonmetės mergaitės išimti rankšluosčių, antklodę, į kurią galėtų suvynioti naujagimį ir kitų netikėtam gimdymui reikalingų daiktų. Visai netrukus gimė nekantrusis Jazmine broliukas, kurį šeima pavadino Joseph James Snyder.

Atvykę greitosios pagalbos darbuotojai išgabeno visus į ligoninę, pranešama, kad mamos ir naujagimio būklė gera.

Kaip vėliau pasakojo gimdyvė, pirmasis jos gimdymas truko net 20 valandų, todėl prasidėjus sąrėmiams ji neskubėjo į ligoninę. Moteris nė nesapnavo, kad gimdymo veikla gali būti tokia greita. Krystle Garcia labai didžiuojasi savo dukryte, kuri ekstremalioje situacijoje elgėsi tikrai didvyriškai. Pasak dviejų vaikų mamos, mergaitė iki šiol bijojo kraujo, todėl mama labai nuogąstavo, kaip ji sureaguos į prasidėjusį gimdymą. „Ji elgėsi labai ramiai, nors situacija buvo ekstremali", - sakė Krystle.

Na, o pagalbos tarnybos operatorė kitą dieną po šio įvykio aplankė mamą su abiem vaikais ligoninėje. Ji padėkojo aštuonmetei mergaitei už jos drąsą ir pavadino „mažąja didvyre".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis