Agnė Grigaliūnienė: viskas, prie ko prisiliečia vaikas, formuoja jo pasaulėžiūrą

Children City - sėkmingai startavęs projektas vaikams pietų Prancūzijoje, veikiantis Austrijoje, Vienoje, tik ką atvėręs duris ir Lietuvoje, Vilniaus senamiestyje.

7 blogos mamos požymiai: pasitikrinkite, ar tokia nesate
Paskelbti populiariausi 2015 metų pirmojo pusmečio naujagimių vardai

„Beveik prieš metus susilaukiau dukrytės. Jai buvo vos keli mėnesiai, kai pamačiau šį projektą vaikams ir iš karto jį pamilau. Su Children City komanda nutarėme tai vystyti toliau kartu. Kodėl patikėjau šia idėja? Matyt todėl, kad pati jau buvau pradėjusi ieškoti žaislų savo mažylei ir supratau, kad daugelis jų Lietuvoje man ne prie širdies. Sujungus profesionalų, jau pradėjusių vystyti šį projektą žinias, ir mamos širdį – gimė Children City Vilnius. Kartu su išties jautrių žmonių komanda mes kūrėme viską vaikams – pradedant nuo interjero, kur vaikai gali daug žaislų pasiekti nepasistiebę.

Children City Vilnius įkūrėja dviejų vaikų mama Agnė Grigaliūnienė
Organizatorių archyvas

Erdvėje apgyvendinome nemažai žaislų vaikams išbandyti ir žaisti čia ir dabar - juk vaikai tai moka puikiai. Mėnesius praleidome rinkdamiesi žaislus. Rinkdamiesi galvojome apie vaikus – herojus. Bandėme atspėti, kas patiktų mūsų princesėms, miegaliams, laukiniams ar pasaulio naujokams- naujagimiams.

Rinkome įdomesnius, ne tiek dažnai matytus, saugius, lavinančius vaikų vaizduotę ir motoriką žaislus. Taip pat rinkomės žaislus, skatinančius vaikus ir tėvus bendrauti – žaislus, kurie reikalauja žaidimui draugo arba šeimos nario, artimo žmogaus.

Children City Vilnius komanda
Organizatorių archyvas

Mes – jei taip galima sakyti – už klasikinę vaikystę su pliušiniais žaislais, traukinukais, mediniais arkliukais ir tikra knyga. Kuriame mažiesiems - nuo pirmųjų iki maždaug aštuntųjų metukų. Kol vaikas nepaima išmaniojo į rankas – norime parodyti jam tikras knygas, norime pakviesti žaisti su draugu ar tėvais gyvai - tapti pardavėjais, kepėjais, princesėmis ir herojais.

Tuo pačiu ypatingą dėmesį kreipėme į medžiagas ir žaislų dizainą – ieškojome kuo natūralesnių medžiagų ir subtilių, įdomių bei skoningų iliustracijų. Kurdami Children City Vilnius galvojome apie visokiausias detales - muziką ir kvapą parduotuvėje, komandos aprangą. Taip pat kreipiame dėmesį į žaislų pakuotes - nes norime, kad ir dovanojančiam ir, ypatingai – gaunančiam dovaną būtų malonu. Tokio požiūrio į vaikus ir jų svarbiuosius reikalus, jei atvirai, man Lietuvoje trūksta, todėl stengsimės tai pakeisti. Bet kokiu atveju - žaislai, kad ir kokie puikūs bebūtų yra tik labai gera priemonė vaikams ugdyti. Mūsų šūkis: „Pilnas įspūdžių!“

Mes kviečiam nepamiršti, kad ypač svarbus yra ir kokybiškas laikas, praleistas su vaikais, todėl nuo rudens - Children City Vilnius vaikai galės lankytis ir edukacinėse veiklose.
Nes mes tikime, kad viskas, prie ko prisiliečia vaikas, formuoja ir kuria jo pasaulėžiūrą, nes iš vaikų išaugame mes - suaugusieji. Nes kuo suaugusieji laimingesni, tuo laimingesni ir turtingesni patirtimis ir įspūdžiais visi ateities vaikai. “

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis