Antro vaikelio belaukianti vedybų planuotoja Viktorija Prokofjeva: gimus Anai mano skaitymai baigėsi

Lietuvoje siaučia naujas mados virusas – sudarinėti šeimos literatūrinį meniu. Projekte dalyvauja daug garsių Lietuvos žmonių, jie dalijasi, ką skaito pusryčiams, pietums ir vakarienei. Žurnalas „Tavo vaikas" naujausiame numeryje (nr. 7) taip pat klausia: „Ką skaito jūsų vaikai?"

Antro vaikelio laukiančios vedybų planuotojos Viktorijos Prokofjevos (34 m.) ir menininko Tado Černiausko (32 m.) namuose knygų lentynų nėra. Tik viena vienintelė. Ji priklauso pirmagimei Anai (1 m. 11 mėn.).

Viktorija: „Pirmą savo knygą Ana gavo dovanų, kai dar neturėjo nė metukų. Labai ją „skaitė" – vartė, draskė, lankstė, čiupinėjo, plėšė puslapius. Jos visos dabar „suskaitytos". Mokau, kad taip nedarytų, bet nedraudžiu, nes supratau, kad toks dabar Anos amžius, taip ji pažindinasi su knyga. Knygas ji labai mėgsta, bijau, kad jeigu drausiu taip „skaityti", išsigąs, nenorės imti į rankas, kad tik ši nenukristų, nesusiteptų, nesusilankstytų.

Manau, kad tai aš Aną įpratinau prie knygų. Kai tik pradėjau primaitinti, pasodinusi į kėdutę šalia visada padėdavau knygą. Ji varto, o aš su šaukšteliu maitinu. Todėl visos dukters knygos yra košiuotos, burokais, morkomis aplipusios, pobaisės tokios...

Tikiu, kad paaugusi Ana išmoks tinkamai skaityti, vertinti, gerbti knygą. Kol kas džiaugiuosi tuo, kad vaikams skirtos knygos yra storais slidžiais lapais, todėl galima jas nuvalyti."

Mamos skaitymai

„Nors esu knygų rijikė, gimus Anai mano skaitymai baigėsi. Negaliu imtis jokių ilgesnių romanų, nes pritrūkstu laiko, tenka daryti skaitymo pertrauką, o per ją pasimiršta viskas, ką jau perskaičiau, juk mamos galvoje – milijonai reikalų."

Ką dažniausiai dabar skaito Viktorija, ką jai reiškia skaityti, kodėl ji savo namuose nelinkusi kaupti knygų, sužinosite naujausiame žurnalo „Tavo vaikas" numeryje perskaitę str. „Anos lentynėlė".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Kadangi vasara – poilsio ir kelionių metas, keliauti su vaikais žurnalo „Tavo vaikas" skaitytojus kviečia vilnietė dvynių mama rinkodaros direktorė Diana Gedeikytė-Jakutienė.

150 km spinduliu aplink Vilnių populiariausius pažintinius takus rasite atsivertę str. „Atrasti neregėtą Lietuvą".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Vaikiška mada yra bene pati dinamiškiausia mados sritis, nes po mažųjų stileivų deriniais dažniausiai slepiasi puikų stiliaus jausmą turinčios mamos ar tėčiai. Dalijamės populiariausiais pasaulyje vaikiškos mados tinklaraščiais. Skaityk str. „Vaikiška mada" ir semkis įkvėpimo!

Žurnalas "Tavo vaikas"

Lietuvoje yra keli išvykų automobiliu maršrutai, kuriuos dažnai pavadiname linksmaisiais kalneliais. Riedant jais vėjas įlenda vaikams į pilvą ir jie juokiasi net susirietę. Kodėl vaikams šis jausmas ne tik smagus, bet ir labai naudingas – žurnalo „Tavo vaikas" ekspertų argumentai, paremti naujausiais moksliniais tyrimais. Skaitykite str. „Linksmieji kalneliai".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Na, o pavargusiems po linksmų kelionių gera grįžti į savo namus.

„Namų jausmas. Kas tai?" – pagrindinė naujausio žurnalo „Tavo vaikas" numerio tema.

Kas gali padėti geriau jaustis namuose? Ogi galimybė daryti tai, kas miela širdžiai. Ne tik tvarkytis, ruošti kūdikio kambarį, kloti jam patalėlius, bet ir daryti kažką dėl savęs, sau (str. „Namų jausmas").

Žurnalas "Tavo vaikas"

„Tavo vaiko" viršelyje – 3 m. Elzė

Elzei rugpjūčio viduryje sukaks treji. Mergaitė ganėtinai užsispyrusi, jeigu jau pasako „ne“, tai reiškia, kad reikės labai ilgai ją įkalbinėti. Taigi, už pavykusią fotosesiją turime padėkoti Elzės didžiausiam autoritetui, šešerių metų sesutei Mėtai, kuri sugebėjo mažylę įkalbėti. Elzė Mėtą myli besąlygiškai, pamėgdžioja viską, ką ji daro.

Elzytė – labai judri mergaitė, mieliau žaidžianti su pusbroliais nei su pussesere. Kaip mama sako, gali būti ir „chuliganė“ (čia į tėtį, pasak, mamos), ir be galo meili kaip kačiukas, kuriai 100 kartų per dieną būtina pasakyti „myliu“ ir pasibučiuoti. Elzė – žurnalisto ir keliautojo Martyno Starkaus jaunėlė, kuri užbūrė redakciją variniais plaukais ir ežerų gilumo akimis, kai rengiant praėjusio numerio temą kepė picą tėčiui Tėvo dienos proga.

Gero jums laiko linki „Tavo vaiko" komanda –

Gitana, Eglė, Donata, Rūta, Indrė, Aistė, Rima.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis