Artėja savaitgalis: įdomiausieji renginiai šeimoms su vaikais

Turiningai drauge su savo šeima leiskite laiką visą savaitę! Į savo dienotvarkę įrašykite spektaklius, paskaitas, koncertus ir kino filmus, kurie patiks ir mažiesiems, ir suaugusiems - juk laikas su artimiausiais visada būna prasmingiausias, taiga, į kultūrines miesto erdves ženkite su tais, kurie jums svarbiausi!

Ąžuoliukas ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras jums paruošė tikrai galingą muzikinį užtaisą - programą „Amžinoji šviesa". Įvairaus amžiaus berniukų choras, per savo istoriją išugdęs ne vieną tūkstantį dainininkų, ne tik užsitarnavo muzikos profesionalų vardą, bet ir tapo bendrystės muzikoje bei nesumeluoto meistriškumo simboliu. Lapkričio 5-ąją drauge su visa šeima ateikite palepinti savo ausų muzikiniu desertu, kuriuo šį kartą taps kompozitoriaus Morteno Lauridseno „Lux Aeterna", atliekama choro ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro. Jauniesiems žiūrovams bus įdomu savo bendraamžius pamatyti atliekant rimtąją muziką, o vyresniesiems - išgirsti profesionaliai atliekamus visame pasaulyje pripažintus vokalinius kūrinius. (renginio organizatorius - Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas").

Trečiadienį atsipalaiduokite kino teatre, kur drauge su visa šeima gerai praleisite laiką žiūrėdami juokingą ir prancūziškai lengvą lietuviškai įgarsintą komediją, skirtą ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.Mažylio Nikolia atostogos" kels juoką: mažiesiems - vaikiškos išdaigos, o suaugusiesiems - bendraamžių patiriami kurioziški nesusipratimai. Taigi, visi ištroškę linksmybių, lapkričio 5-ąją leiskitės į nuotykius drauge su Nikolia, jo tėvais ir senele (renginio organizatorius - „Kino pasaka")!

Animacija Lietuvoje dar neseniai buvo suvokiama kaip vaikiškas filmų žanras. Dabar jau aišku, kad ne visi animaciniai filmai yra skirti mažiesiems žiūrovams, be to, kai kurie jų turi aiškų amžiaus cenzą ir vaikams jų žiūrėti nedera, dar yra tokių, kurie skirti visai šeimai. Žanro universalumas - unikalus, taigi kino teatras „Pasaka" ir animatorius Meinardas Valkevičius lapkričio 6-ąją kviečia su juo susipažinti iš arčiau: susitikimų ciklas pradedamas supažindinimu su animacijos istorijos raida, šiuo žanru JAV ir Azijoje, o kiti 8 susitikimai bus pradedami ir baigiami vis kitu reikšmingu animacijos elementu, kuris įnešė savo vaidmenį į tai, kokią animaciją matome dabar. Paskaitų metu bus kuriami scenarijai, kadruotės, eskizai, gaminamos ir fotografuojamos lėlės, mokomasi animavimo, montavimo, o visa tai vainikuos apdovanojimai ir savo sukurto animacinio filmo pristatymas publikai didžiajame kino teatro „Pasaka" ekrane . Visų Kūrybinių dirbtuvių Sukurk savo animacinį filmą!" tikslas užkoduotas pavadinime - gauti žinių ir sukurti savo animacinį filmą, taigi tėvai, turintys vyresnio mokyklinio amžiaus vaikų gali atrasti bendrų pomėgių ir veiklos šiuose užsiėmimuose (renginio organizatorius - Kino pasaka).

Šeštadienį „Keistuolių" teatro aktoriai vaikus ir jų tėvelius nukels į stebuklingąjį Brolių Grimų pasakų pasaulį, kuriame sutiksite Laimingąjį Hansą - berniuką, gimusį Pavargėlių kaime, kuriam išvydus pasaulį senis, vardu Mukudzanis, išpranašavo, kad vieną dieną Hansas ves karalaitę, paveldės pusę karalystės ir taps karaliumi... Spektaklis „Laimingasis Hansas" -visame pasaulyje žinomų pasakų kūrėjų istorija, kurią mažu stebuklu pavers aktoriai, savo karjerą pradėję nuo spektaklių vaikams (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras).

„Spektaklis turėtų vaikams įkvėpti pasitikėjimo savimi, parodyti, kad jie būdami maži yra labai reikšmingi žmonės ir gali nuveikti didelius darbus" - sako spektaklio „Emilis iš Lionebergos" režisierė. Vienos žymiausių vaikų autorių Astridos Lindgren romano inscenizacija - pasakojimas apie vaikų gyvenimą, jų bandymą pritapti suaugusiųjų pasaulyje, jų drąsą bei savarankiškumą. Pagrindinis spektaklio, kurį galite išvysti spalio 9-ąją, veikėjas - Emilis, berniukas, kurį pažinojo visi miestelio gyventojai. Ir jis nuolat kur nors įkliūdavo (renginio organizatorius - Vilniaus kamerinis teatras).

Juozapas ir jo svajonių apsiaustas" - pagal A.L.Webberio ir Tomo Rice'o miuziklą „Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" pastatytas muzikinis pasakojimas, skirtas visai šeimai. Spektaklyje pasakojama Biblinė istorija apie Juozapą, tėvo numylėtinį, kurį jo paties broliai pardavė į vergiją. Herojai čia panašūs į mus - su visais privalumais ir trūkumais. Miuzikle nėra Biblijos sentimentalumo - pasaulis parodomas toks, koks jis yra: juodas, baltas ir spalvotas, tačiau žmogui paliekama teisė svajoti, taigi sekmadienį į svajonių, istorijos ir nuotykių pasaulį nerkite drauge su „Keistuolių" teatru (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras).

Spektakliai vaikams ar kiti renginiai mažiesiems visuomet žavūs savo spalvingumu ir išrandingumu, tačiau svetainėje http://kur.delfi.lt/ galite rasti įvairaus tipo renginių - belieka tik nuspręsti, ko norite - kultūros dozės, popietės su šeima ar siautulingo vakarėlio naktiniame mieste - dabar atrasti savo renginį lengviau!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis