Atvirai papasakojo ir parodė, kaip atrodo kūnas po cezario pjūvio

Jauna mama Raye Lee papasakojo apie jai atliktą cezario pjūvį, siekdama išsklaidyti mitus, jog ši procedūra nesudėtinga.

Gimdymas – sunkus procesas. Ar kūdikis gims natūraliai, ar bus atlikta operacija ir jis bus išimtas iš gimdos, moters kūnui vis tiek bus sunku.

Vyrauja klaidinga nuomonė, kad cezario pjūvis nėra tikras gimdymas, kartais cezario pjūvis vadinamas lengva išeitimi, lepių ir skausmo bijančių moterų išsigelbėjimu ir pan.

Vienai amerikietei pabodo klausytis tokių kalbų.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai pagimdė pirmagimį Roxasą, Raye Lee įkėlė į socialinį tinklalapį „Facebook" nuotraukų, kuriose matyti jos randai po cezario pjūvio, taip pat šios procedūros detalės.

Moteris norėjo paneigti mitus, kad cezario pjūvis – nesudėtinga operacija. Ji aiškina, kad kartais ši procedūra ir sveikimas po jos gali būti tikras pragaras.

„Giluminiai raumenys reikalingi viskam, net norint atsisėsti. Įsivaizduokite, kad negalite pasitelkti tų raumenų, nes jie – supjaustyti ir sužaloti gydytojų, jų neįmanoma susiūti pusantro mėnesio, kadangi jie turi natūraliai sugyti", – rašo moteris.

Raye planavo natūraliai pagimdyti kūdikį, tačiau po 38-ias valandas trukusio gimdymo ji buvo priversta duoti sutikimą cezario pjūviui.

Tai nebuvo daroma patogumo sumetimais, kaip mano daug žmonių.

Raye su sarkazmu pasakoja apie savo gimdymą.

„Taip, cezario pjūvis buvo pasirinktas, siekiant patogumo. Buvo labai patogu 38 valandas gimdyti, kol kūdikis nusilpo ir kiekvienas sąrėmis tikrąja to žodžio prasme stabdė jo širdies plakimą.

Iš pradžių man sakė, kad pasiektas didelis progresas ir cezario pjūvio nereikės... O kai paskui pasakė, kad esu ruošiama rimtai pilvo operacijai, nepatyriau sukrėtimo.

Tai nebuvo susiję su faktu, kad fiziškai nepajėgiau, nes neturėjau kito varianto išgelbėti savo vaiko gyvybę. Ai, ir vieni juokai pasveikti po operacijos. NETIESA. Didesnio skausmo gyvenime nebuvau patyrusi."

Raye rašo dabar priklausanti moterų su randu būriui, kurios kūdikis buvo ištrauktas iš pilvo.

„Verkiančio kūdikio ištraukimas iš 13 cm ilgio pjūvio, kuris padarytas per visus riebalų, raumenų ir organų sluoksnius (juos sudeda šalia ir toliau pjauna, kol pasiekia kūdikį) – visiškai kas kita, nei įsivaizdavau savo sūnaus gimimą", – rašė Raye. – Tai nebuvo malonu. Ir vis dar nėra malonu."

Kai Raye pirmą kartą pamėgino atsikelti iš lovos, pajuto aštrų perpjauto ir susiūto kūno skausmą. Tada ji suprato, kaip ironiška vadinti tai paprasta išeitimi.

„Taigi eikit š...t ir nusiš..t ant jūsų požiūrio į mano situaciją", – drėbė moteris.

„Esu stipti moteris, žinau tai. Ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo gražuolio sūnaus... kiekvieną mielą dieną tai sutikčiau pakartoti, kad tik galėčiau matyti jo besišypsantį veidelį."

Raye įrašas patiko daugeliui feisbuko lankytojų. Juo pasidalinta keliolioka tūkstančių kartų, o beveik 20 000 žmonių paspaudė „patinka".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis