Atvirų durų savaitė Kauno lopšeliuose - darželiuose

Gegužės 13-17 dienomis, nuo 10 iki 18 valandos, visose Kauno ikimokyklinėse įstaigose ir darželiuose - mokyklose vyksta atvirų durų dienos „Darželiai kviečia".

Atvirų durų dienos - Kauno darželių tradicija

Kaip portalui tavovaikas.lt sakė Kauno m. savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Bukmanaitė, tokios atvirų durų dienos yra tradicinė akcija, padedanti švietimu besidomintiems tėvams susipažinti su darželių paslaugomis. "Visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos dalyvauja atvirų durų dienose ir laukia susidomėjusių tėvelių. Šiuo metu tai ne tik ikimokyklinės įstaigos, bet ir mokyklos, kuriose kuriasi priešmokyklinės ir net darželio grupės" - sakė specialistė.

Pasak jos, vietų darželiuose deficito problema egzistuoja ir Kaune, tačiau šią savaitę bet kurioje ugdymo įstaigoje apsilankę tėvai bus informuojami apie esamas paslaugas. "Tuo pačiu bandome informuoti jaunas šeimas apie naujai kuriamas vietas darželiuose ir priešmokyklinėse grupėse" - teigia Audronė Bukmanaitė.

Naujos priešmokyklinės grupės steigiamos mokyklose

2013 - 2014 mokslo metų naujiena Kaune - atidaromos priešmokyklinės grupės Jono Žemaičio-Vytauto progimnazijoje (Radvilėnų pl. 7), „Atžalyno" (Partizanų g. 46), Tado Ivanausko (Vėtrungės g. 1), Milikonių (Baltijos g. 30) vidurinėse mokyklose, Aleksandro Stulginskio mokykloje - daugiafunkciame centre (Partizanų g. 152).

Planuojama sudaryti dvi priešmokyklines grupes rusakalbiams vaikams Aleksandro Puškino gimnazijoje (Vytauto pr. 50) ir vieną priešmokyklinę grupę klausos negalią turintiems vaikams Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre (Uosio g. 7).

Tėvai raginami būti aktyvūs atvirų dienų dalyviai

Šios iniciatyvos autoriai kviečia šeimas, namuose auginančias mažus vaikus, pasinaudoti puikia proga parinkti vaikui tinkamiausią ugdymo įstaigą, pamatyti jos aplinką, pabendrauti su pedagogais. Lopšelių darželių adresus galima sužinoti ir informaciją apie ikimokyklinį ugdymą galite rasti Kauno miesto savivaldybės internetinėje svetainėje arba specialiame puslapyje - http://darzeliai.kaunas.lt".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis