Dainininkas Justinas Jarutis: „Nuo 19 m. sau kartojau, kad noriu vaikų"

Grupės „Freaks on Floor" lyderis dainininkas Justinas Jarutis (29 m.) su žmona Justina augina beveik metukų Adelę.

Vaiko gimimas, pasak Justino, padaro pasaulį geresnį ir niekaip nevaržo net menininkų laisvės. Puikus to įrodymas – ne taip seniai sukurta reto grožio daina ir ją lydintys Justino žodžiai: „O viskas išties yra labai paprasta. „Angel" parašiau Adelei. Dukrai, angelui ir pačiam linksmiausiam, tyriausiam žmogui, kurį kada nors teko pažinoti."

Ar tapus tėvu įvyksta kažkas tokio?

Būtų keista, kad neįvyktų, aš kalbu kaip tėtis. Aš sau nuo maždaug 19 m. kartojau, kad labai noriu turėti vaikų. Vienintelis dalykas, ko tikrai siekiau, – finansinio stabilumo iki susilaukiant vaiko. O kad dukra atėjo dabar, o ne anksčiau, tai, matyt, taip ir turėjo būti.

Dalyvavote gimdyme?

Žinoma, bet buvo labai baisu. Gimdykla buvo labai maža, kai ateidavo gydytojas, aš pasitraukdavau į koridorių, be to, nesu toks žmogus, kuris norėtų viską stebėti. Sėdžiu sau, nosį įkišęs į telefoną, ir mane kviečia: „Jau prasidėjo." Bėgau koridoriais, vos spėjau.

Koks jausmas, atrodė, kad įvyko stebuklas?

Keistas jausmas, dabar, kai pagalvoju, aš to net aiškiai neatsimenu, visa tai atrodė kaip sapnas. Lyg ir žinai teoriškai, kad vaikai gimsta iš mamos, bet žiūri ir nesuvoki: „Kaip?" Suprantu, kodėl visi gimimą vadina stebuklu, nes kai TAI įvyksta, atrodo, neįtikėtina. Dabar kiekvieną rytą atsikėlę su žmona pagalvojame, kokie mes laimingi ir palaiminti, kad turime tokį vaiką.

Kokį?

Sveiką, gerą, visada linksmą, gerai miegantį, mūsų. Ji tikrai tokia gera, nesakau, kad nebūna sunkių ir bemiegių naktų, visko pasitaiko. Štai šiąnakt truputėlį nemiegojome, keičiame režimą, miego laiką, gal dėl to, o gal ir dantukus skauda.

Visą interviu su dainininku skaitykite naujausiame „Tavo vaiko" numeryje (nr. 2).

Fotografė Nendrė

Šis numeris – šventinis, žurnalas švenčia net 26–ąjį savo gimtadienį.

Jame skaitykite:

„Ką daryti, jei kiemo draugas nuskriaudė mano vaiką?" – neretai savo laiškuose redakcijai klausia mamos. „Svetimų vaikų auklėti nereikia, nors ir kaip skaudėtų širdį dėl savojo", – pataria psichologė Jūratė Baltuškienė str. „Mažasis mušeika".

TAVO VAIKAS

Pokalbį su psichologe psichoterapeute Aušra Kuriene apie tai, kaip technologijų, galimybių, bendravimo iššūkiai keičia mamos įvaizdį. Str. „Trio karta: mama, telefonas ir kūdikis".

TAVO VAIKAS

Pietų miegas darželyje neretai virsta baubu, dėl kurio mažieji nenori ten likti. Pasak švietimo pagalbos skyriaus vedėjos Gražinos Šeibokienės, teisės aktai reglamentuoja, kad vaikui būtų užtikrintas poilsis, bet tas poilsis nebūtinai yra miegojimas ar netgi gulėjimas, jei vaikui to nereikia. Daugiau apie tai str. „Komanda: užsiklok, užsimerk, nejudėk".

TAVO VAIKAS

Odontologai rekomenduoja cukraus ir saldumynų vaikams duoti tik kartą per savaitę, pavyzdžiui, šeštadieniais. Vaikų ligoninės gydytoja endokrinologė Gražina Mickūnaitienė nėra tikra dėl šios praktikos: „Jei visą dieną ir dideliais kiekiais valgomi saldumynai, endokrininė sistema patiria šoką." Skaitykite str. „Saldumynai šeštadieniais – ne išeitis".

TAVO VAIKAS

Mūsų namų istorijos šįkart kviečia susipažinti su Mindaugu ir Toma, kurių namuose krykščia, juokiasi, verkia, ropoja, bėgioja net keturi vaikai: jų 1 m. Benas ir globojami – 9 m. Alina, 1 m. 9 mėn. Drąsutis, ir 1,5 mėn. Gintaras. Juos tėvai paliko ar nesugeba auginti. Skaitykite str. „Gandras ant stogo buvo ženklas".

TAVO VAIKAS

Viršelyje – sesutės – Rusnė (3,5 m.) ir Ūla (1 mėn.)

Fotografė Nendrė

Vyresnėlė visus 2014–uosius buvo „Tavo vaiko“ „redakcijos“ kūdikis. Kai šeimoje atsirado jaunesnioji dukrytė, mama Laura nusprendė pasidaryti gražią šeimos fotosesiją. Sesučių ryšys atrodė toks gražus ir tikras, kad ir nuotraukose tai atsispindi. Rusnė iš tiesų labai šiltai ir švelniai priėmė gimusią sesę, jai buvo taip įdomu ir gražu, kad nuolat ją glostė ir ja rūpinosi. Mama sako, kad visa šeima labai stengėsi, jog gimus jaunėlei vyresniajai mergaitei dėmesio nė kiek nesumažėtų.

Fotografė Nendrė

Kadangi fotosesija vyko namuose, niekur skubėti ir pratintis prie naujos aplinkos nereikėjo. Ūla ramiai sau miegojo, o Rusnė ir šiaip mielai pozuoja, kol pavargsta. Pasak mamos Lauros, vyresnėlei fotografuotis labai patinka, pilni telefonai jos pačios darytų asmenukių.

PRENUMERATA INTERNETE - patogiausias būdas kiekvieną mėnesį pirmiesiems sulaukti TAVO VAIKO savo namuose. Daugiau informacijos ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis