Dainininkė Augustė Vedrickaitė: gyvybę už jį atiduočiau!

Dainininkė Augustė Vedrickaitė (32 m.) vos prieš tris mėnesius tapo mama. Ji su gyvenimo draugu Marijumi Šeiboku augina sūnelį Arijų.

Berniuko gyvenimo pradžia buvo beprotiškai sunki, tikras balansavimas tarp gyvenimo ir mirties, ilgi du mėnesiai ligoninėje – motinystė Augustei suteikė beprotišką džiaugsmą ir skausmą kartu. Nors dabar jie laimingi ir sveiki savo namuose, tačiau Augustė sako, kad jai dar sunku suprasti, jog ji jau mama.

Augustė: „Jau 32 nėštumo savaitę sužinojau, kad mano vaikeliui kažkas negerai. Per nėštumą lankiausi valstybinėje poliklinikoje, tyrimas echoskopu atliekamas tik du kartus per visą laikotarpį. Pamenu, kaip mano gydytoja pasakė, kad susitiksime, kai jau „sueis terminas", o aš taip nustebau, kad daugiau jau manęs nebetikrins echoskopu, ir paprašiau, ar negalėtų dar kartą apžiūrėti. Menu, kaip gydytoja pasakė, kad daugiau „nebepriklauso", bet jei jau taip noriu, galima išgalvoti kokią problemą. Jos nereikėjo išgalvoti, ją tikrai rado. Man galbūt suveikė ta motiniška intuicija, gal aš pasąmoningai nujaučiau, kad kažkas mano vaikeliui negerai, nors pats nėštumas buvo tikrai lengvas ir nekomplikuotas. Vaikučio pilvelyje pastebėjo besikaupiančius skysčius. Tuomet jau kas savaitę važinėjau į Santarų klinikas tikrintis, artėjant 38 savaitei – kas dvi dienas, paskui mane paguldė į ligoninę. Gydytojai žinojo, kad mažiukui kažkas negerai, o kas tiksliai, nebuvo galima pasakyti iki pat jo gimimo."

Jautrią Augustės istoriją skaitykite naujausiame žurnale „Tavo vaikas" (nr. 11). Augustę kalbina žurnalo redaktorė Rūta Rukaitė.

Fotografė Nendrė

Laikinoji socialinė globėja Almeda (27 m.) ir jos Ernestas Tričius (30 m.) augina 9 mėn. sūnų Polą ir 3 mėn. globotinį Dominyką. Juos abu žindo savo pienuku.

Almeda atvira: „Kai Dominykas apsigyveno mūsų namuose, iš karto pasiryžau – padarysiu viską, bet jis valgytų mano pienelį, ir ne iš buteliuko, bet žįstų krūtį."

Kodėl tai svarbu Almedai? Skaitykite išskirtinį žurnalistės Renatos Maslauskienės str. „Mamos pienas – ir globojamam kūdikiui".

TAVO VAIKAS

„Tik būk mandagus, gerai?" – prašome vaiko ruošdamiesi į svečius. Kodėl taip svarbu elgtis mandagiai, kodėl tai naudinga, būti mandagiam? Skaitykite žurnalo redaktorės Eglės Racevičiūtės str. „(Ne)mandagaus vaiko drama".

TAVO VAIKAS

Vaikai žino, kur dirba jų tėvai, kiek uždirba, kokį automobilį vairuoja ir t. t. „Deja, išgirdę klausimą „Kaip judu susipažinote?", daug tėvų kažkodėl nutraukia pokalbį: „Neklausinėk nesąmonių." Kodėl taip baisu tuo dalytis, klausia profesorė Roma Jusienė. Skaitykite str. „Kaip mama sutiko tėtį".

TAVO VAIKAS

Kaip pažadinti vaiko smalsumą ir norą mokytis? Namų mokykla. Mokymuisi namuose šįkart skyrėme visą žurnalo priedą.

TAVO VAIKAS

Vaikų mados puslapiuose karaliauja ruduo su savo visais nuostabiais atspalviais.

TAVO VAIKAS

TAVO VAIKO viršelio herojus – 5 mėnesių Mykolas

Kaip pasakojo mama Lina, jie su vyru „gavo“ tobulą pirmagimį. Berniukas nuolat šypsosi, toks tikras – saulytė. Visada patenkintas, jei tik neskauda pilvuko, o jei taip ir nutinka, tai tik vos vos pakniurksi. Ne tik su tėčiu ir mama jis toks pozityvus, šypsosi visiems, kas tik pakalbina. Kaip ir visi „leliukai“, labai mėgsta būti ant rankų, jau žino, ką reikia daryti išgirdus „opa pa“ – tiesti rankytes ir plačiai šypsotis. Su didžiausiu malonumu pliuškenasi vonioje, džiūgauja plukdomas ir baseine.

Viršelį fotografavome sklandžiai, nes Mykolui svarbiausia – kad jį kalbintų, o jis sava kalba visiems „atsakytų“. Toks jis ir nuotraukoje – mielas, jaukus, užsisvajojęs. Apie ką? Paspėliokite patys...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis