Dėdė Gustavsbergas „Gustavo nuotykiuose" skleis švedišką dvasią

Nuotykių, spalvingų kelionių ir atradimų kupino filmo „Gustavo nuotykiai" premjera šį spalį taps neeiliniu įvykiu Lietuvos kino padangėje, mat pirmąsyk šalies istorijoje televizijos laida virto pilno metro filmu visai šeimai.

Viena svarbiausių figūrų filme – aktorius, žurnalistas, laidos „Gustavo enciklopedija" vedėjas ir autorius Audrius Rakauskas, kuriam naujajame filme teko net keletas vaidmenų. Vienas jų - iki šiol negirdėtas specialiojo korespondento Gustavo giminaitis, Gustavo pusbrolio iš Švedijos dėdė Gustavsbergas.

Kviečiame sužinoti, kas gi toks yra iš tolimos Švedijos savadarbiu lėktuvu į Lietuvą keliavęs dėdė ir kas jį išvijo į šią kelionę.

"Tauras Films"

Dėdės Gustavsbergo dosjė iš jo paties lūpų:

Vardas: Jurgenas Gustavsbergas.

Amžius: Lygiai 64 metai. Po filmo bus lygiai 64 metai ir tiek, kiek truko filmas. Ir taip - visą gyvenimą.

Gyvenamoji vieta: Švedija.

Mano šūkis: Skrendu, vadinasi - gyvenu! Arba - kol skrendu ir nekrentu, vadinasi - gyvenu!

Ką privalai apie mane žinoti: Mano kelionės tikslas buvo parskraidinti į Lietuvą labai svarbų krovinį - senosios Lietuvos valdovų relikviją, kurią mūsų giminė jau beveik 500 metų perduoda iš kartos į kartą.

Bendra charakteristika: Lakūnas-mėgėjas, profesionaliai pilotuojantis savadarbį lėktuvą. Geras žmogus.

"Tauras Films"

Audrius Rakauskas apie nepažįstamąjį dėdę švedą:

„Šis mano herojus iki šiol negirdėtas žiūrovams. „Gustavo enciklopedijoje" anksčiau buvo minėtas tik Gustavo pusbrolis dvynys iš Švedijos Gustavsonas. Dėdė Gustavsbergas yra Gustavsono dėdė.

Tačiau nesu tikras, ar jis ir Gustavas yra kada susitikę. Gustavsbergo šaknys lietuviškos, bet gyvena jis Švedijoje. Šis personažas šiek tiek primena Jules'o Verne'o kapitoną Grantą - nematomą personažą, apie kurį sukasi kitų herojų istorijos. Jis pasirodo filmo pradžioje užmindamas mįslę apie paslaptingą relikviją ir nieko nepaaiškinęs dingsta."

"Tauras Films"

Televizijoje jau beveik 20 metų gyvuojanti laida „Gustavo enciklopedija", virtusi stulbinančiais, pozityviais ir linksmais „Gustavo nuotykiais", į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau nuo šių metų spalio 17 dienos.

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis