Dizainerė Indra Dovydėnaitė atvira: ne kiekvienam tinka ryškūs drabužiai

„Pavasaris ir spintoje pavasaris, todėl metas peržiūrėti ne tik savo, bet ir vaiko drabužinę. Mamai į pagalbą skuba mamos, žinomos dizainerės“, – pristatydama balandžio mėnesio žurnalo „Tavo vaikas“ numerį sako vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Dizainerės Indros Dovydėnaitės, 4 metų Fridos mamos, patarimai mamoms, pavasarį sumaniusioms atlikti vaiko spintos „reviziją":

„Svarbiausia – gerai pasižiūrėti į vaiką ir pasistengti suprasti, kokios spalvos jam tinka. Tai, kad mūsų vaikai puošiami spalvomis, kurios jiems visiškai netinka, man labiausiai „kliūva“.

Daugumos vaikų bruožai yra labai švelnūs, oda itin skaisti, todėl ne kiekvienam tinka ryškūs drabužiai. Nebijokite pastelinių spalvų ir visų jų atspalvių, jie puikiai dera tarpusavyje. Be to, pastelinė – šio pavasario klyksmas. Prie pastelinių spalvų dera juoda ir balta – tai atveria tiek galimybių eksperimentuoti ir žaisti!

Kad būtų lengviau, visada verta turėti paprasčiausius džinsus – prie jų dera beveik viskas.

Vaiko spintoje turi būti patogūs, kokybiški drabužiai ir, žinoma... laisvė! Leiskite bent vieną drabužių derinuką susiderinti pačiam vaikui: tiesiog dėl to, kad pažintumėte jį. Kas žino, gal vaiko stiliaus pojūtis geresnis nei jūsų? Būna ir taip.“

Ką privalu vaikui nupirkti šį pavasarį?

Švarką. Šio pavasario topas - mokyklinės uniformos tipo švarkeliai iš vilnos, tvido... Švarkas gražiai dera prie kepuraitės ir šalikėlio. Suprantu, kad tai gana nepraktiškas drabužis, su striuke visada paprasčiau, bet jei norite, kad vaikas atrodytų žavingai, pirkite švarkelį.

Ar turite mėgstamą vaikiškos mados kūrėją-dizainerį?

Nesivaikome vaikiškų madų. Tačiau Fridai patinka „Chanel“. Iš tolo atpažįsta šių mados namų kūrinius: „Mama, matei, su „Chanel“ suknele?!“

O jei Frida apsirengia taip, kaip jums nelabai patinka, kokia būna jūsų reakcija?

Manau, jei vaikas nori ir tai nekelia pavojaus jo sveikatai, tegul rengiasi kaip panorėjęs. Kažkada Frida yra išėjusi iš namų su dvidešimčia įvairių kaklo vėrinių.

Frida mėgsta ekstravagantiškus drabužius. Jai patinka, kai į ją atkreipia dėmesį kaip tik dėl to, kad dėvi „keistą" daiktą. „Kaip keista!" – tai jai skamba lyg geriausias įvertinimas.

Minčių, ką apie vaikiškas madas sako kitos garsios dizainerės mamos, ieškokite redaktorės Eglės Čepavičienės parengtame žurnalo priede „Vaiko spinta“.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Žurnalo „Tavo vaikas" kūrėjų nuomone, madingiausias šio pavasario aksesuaras - iš mamos rankinės kyšanti knyga ar žurnalas. Džiaugiamės, kad šią mūsų iniciatyvą parėmė 2 mėn. Elžbietos tėvai garsūs žurnalistai TV laidų vedėjai Indrė ir Paulius Skučai. Jie vis dar panirę į tėvystės euforiją. Skaitykite žurnalo redaktorės Vaivos Grigaitienės str. „Kūdikis keičia planus“.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Žurnalą „Tavo vaikas“ kuria mamos. Šį pavasarį mūsų nuomonė kaip niekad sutapo: šventės, kai namuose dūksta maži vaikai, o vienas net triskart per naktį keliasi žįsti, turėtų būti lengvos. Lengvai pagaminamos, dovanojančios lengvą nuotaiką ir paliekančios lengvumo jausmą, kai pasibaigia. Jos turėtų būti atostogos širdžiai, mintims ir jausmams.

Lengvas Velykų šventės idėjas mes jau išbandėme, išbandykite ir jūs! (str. „Lengvai!“)

Žurnalas "Tavo vaikas"

Nauji vėjai pamažu įsisuka ir į vaiko virtuvėlę. Kai kurių šalių pediatrai rekomenduoja jau 4-5-ą gyvenimo mėnesį kūdikį primaitinti tirštu maistu, o kai kur pirmasis jo tirštas maistas yra ne daržovienė ar kruopienė, o mėsa. Garsaus šalies vaikų gastroenterologo doc. dr. Vaidoto Urbono nuomonę apie tai sužinosite perskaitę str. „Mėsa - nuo 6 mėnesių?"

Žurnalas "Tavo vaikas"

„Kitoks" vaikas. Kaip jį mylėti? Psichologijos konsultantų klausė mūsų žurnalo skaitytoja, 4 vaikų mama.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Jei ir jūs norite tapti ypač populiarios žurnalo „Tavo vaikas" rubrikos „Psichologo kabinetas" herojais, rašykite info@tavovaikas.lt.

Viršelyje – 2 m. 8 mėn. Oskaras Jonas

Fotografės Nendrės

Šio viršelio fotosesija truko gan ilgai, nes mūsų modelis  Oskaras Jonas, pasirodo, yra gimęs derėtis: nusišypsoti sutiko tik su sąlyga, kad fotografė leis išjungti fotoaparatą. Tad viena šypsena – ir Oskaras Jonas jau bėga paspausti fotoaparato mygtuko.

Mama Roberta: „Oskaras Jonas – labai aktyvus vaikas. Mėgstamiausia jo veikla – kartu su 6 m. broliu Kajumi žaisti futbolą. Vaikai šią sporto šaką pamėgo, nes jų tėtis –  Saulius Mikoliūnas, futbolininkas profesionalas. Jis neretai ir namuose rengia futbolo varžybas. Dažniausiai Kajus būna vienoje, o tėtis su Oskaru Jonu – kitoje komandoje. Paprastai tėtis jaunėlį pasisodina ant sprando ir jiedu kartu spardo kamuolį.

Kas žino, gal viršeliui nufotografavome būsimą futbolo žvaigždę?"

Žurnalo viršelio dekoracijos iš www.sapnunamai.lt ir www.smartart.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis