Feisbukas gali būti pavojingas gyvybei: tragiškai pasibaigusi istorija

Neturintis precendento teismo procesas Didžiojoje Britanijoje: čia jauna motina nuteista 5 metus kalėti už tai, kad naršė feisbuke ir neprižiūrėjo savo sūnaus. Dėl to įvyko tragedija ir berniukas mirė.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

31 metų Claire Barnett pripažinta kalta dėl vaiko nepriežiūros, kas ir nulėmė jo mirtį, praneša BBC. Tragedija įvyko jos namuose praėjusių metų kovo 17 dieną. Dvejų metų jos sūnus Joshua žaidė kieme.

Moteris, kaip nustatė tyrimas, tuo metu naršė feisbuke: įkėlė dvi nuotraukas bei skambino savo draugui. Paliktas be priežiūros vaikas nuėjo iki prie namo buvusio tvenkinio ir nuskendo.

Iš tvenkinio dvimetis buvo ištrauktas be sąmonės ir vėliau ligoninėje mirė.

Kaip paaiškėjo, moters artimieji jau anksčiau buvo prašę pasirūpinti, kad tvenkinys nekeltų pavojaus mažam sūneliui – tam būtų pagelbėjusi tvora aplink jį ar tinklas. Tačiau motina tokių priemonių nesiėmė.

Sunkinančia aplinkybe tapo ir kaimynų parodymai, jog jie jau anksčiau buvo skambinę socialinėms tarnyboms, kad mažasis Joshua žaidžia kieme vienas ir jo saugumui iškyla pavojus.

Teismo metu buvo paminėta, kad naršymas feisbuke taip įtraukia kai kuriuos žmones, kad jie pamiršta viską aplinkui.

Šiuo atveju istorijos pabaiga tragiška, nes nuskendęs berniukas buvo per mažas, kad pasirūpintų savimi ir motinos abejingumas kainavo jam gyvybę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis