Garsios besilaukiančios moterys – apie svarbiausią gyvenimo įvykį

Būsimų mamų šventėje šiemet – ypač daug besilaukiančių garsių moterų. „Šie metai kaip niekad derlingi", – šypsosi renginio, kuris vyks gegužės 9 d. 15 val. Vilniaus Rotušėje, organizatoriai.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Būsimų mamų renginį drąsiai galima vadinti tradiciniu, mat jis vyks jau tryliktą kartą. Šventę per visus tuos metus vedė, joje dainavo turbūt visos per tą laiką besilaukusios garsiausios Lietuvos aktorės, laidų vedėjos ir dainininkės, o kai kurios tai darė net po du kartus. Pakalbintos šių metų šventėje dalyvausiančios būsimos garsios mamytės neslepia: atmosfera per koncertą bus nepaprastai ypatinga. Tokia pat ypatinga kaip ir kūdikio laukimas.

Etapų buvo įvairių

„Visoms moterims kuo nuoširdžiausiai linkiu pajusti visus tuos stebuklus, kurie įvyksta besilaukiant. Mat jie tikrai įvyksta. Ir juos labai sunku nusakyti žodžiais, tiksliai apibūdinti. Visoms linkiu išjausti tą gėrį, švelnumą, palaimą, kurios kupinas šis unikalus periodas", – sako žinoma aktorė ir „Auksinio balso" savininkė, šiųmečio mamoms skirto renginio vedėja Lina Rastokaitė. Į klausimą, kaip jautėsi, kokius jausmus išgyveno, kai sužinojo, kad po širdimi nešioja gyvybę, ar labai pasikeitė jos kasdienybė, garsi moteris pernelyg neatvirauja.

„Etapų buvo įvairių. Buvo etapas, kai turėjau tiek jėgų, kai nežinojau, kur jas dėti, buvo etapas, kai lyg ir turėjau energijos, bet supratau, kad viską darau gerokai lėčiau, – šypteli. – Tai natūralu, juk laukimas – tai puokštė pačių įvairiausių jausmų, emocijų, išgyvenimų, potyrių. Ne veltui sakoma, kad nėštumas – tai visiškai kitoks periodas moters gyvenime. Kitoks visapusiškai: tiek fiziškai, tiek dvasiškai".

Lina Rastokaitė
DELFI

Negaliu atsiriboti nuo žodžio „stebuklas"

Pasak renginyje dainuosiančios operos solistės Justinos Gringytės, jai kūdikio laukimas – pats stebuklingiausias metas gyvenime. „Laukiuosi pirmą kartą, taigi, viskas man nežinoma, nepatirta, nauja. Todėl dar labiau negaliu atsiriboti nuo žodžio „stebuklas". Lyg ir suprantu, kad šis procesas yra visiškai logiškas, natūralus, bet kaip galima nusakyti tą jausmą, kai tavyje auga nauja gyvybė, kai kūdikis pradeda spardytis? Neįmanoma. Tai gali suprasti tik kita mama. Be to, šis mano laukimas stebuklingesnis dar ir dėl to, kad jis pirmas. Nes juk ateityje, jei dar turėsiu vaikų, tikrai jau nebebus taip pat kaip dabar, – sako. – Sužinojusi, kad laukiuosi, žinoma, be galo apsidžiaugiau. Bet išlikau rami. Nepuoliau skaityti knygų ir straipsnių apie motinystę, nors nėštumas persirito į antrąją pusę, nelankau jokių nėštumo kursų. Ir nenoriu to daryti. Žinau tą, ką reikia žinoti, ir man to pakanka, nes nėštumas, gimdymas ir motinystė – be galo asmeniška. Nenoriu iš anksto nusiteikti. Mėgaujuosi kiekviena diena. Tai daryti man leidžia ir savijauta, mat laukiuosi gana lengvai, sunkesni buvo gal tik pirmieji trys mėnesiai, kai stipriai pykino, o aš, lyg tyčia, turėjau daug darbo, dainavau daugybėje operų, koncertų".

Justina Gringytė
Justina Gringytė
DELFI / Domantas Pipas

Visur – kartu

Šventėje dainuosiančios kūdikių besilaukiančios seserys Ineta ir Irūna Puzaraitės neslepia, kad šis laukimas joms turbūt dvigubai ypatingesnis, nei būtų, jei abi lauktųsi skirtingu laiku. „Esame labai artimos, tad visada labai norėjome, svajojome, įsivaizdavome, kaip būtų smagu kartu lauktis vaikelių. Ir kaip tiems vaikeliams būtų gera augti kartu. Žinojome, kada planuojame motinystę, bet netikėjome, kad mums taip labai pasiseks, jog išsipildys mūsų svajonė. Dabar visur kartu abi su pilvais: pas gydytoją kartu, apsipirkti kartu, pailsėti kartu. Žodžiu, beveik viską darome kartu", – pasakoja I. Puzaraitė-Žvagulienė. Moteris kūdikio laukiasi antrąkart, tad kūno pokyčiai, kiti nėštumo potyriai jai jau žinomi, išgyventi, yra ką papasakoti, patarti seseriai. O šiai klausimų tikrai kyla. „Irūna dėl daug ko stresuoja, jai daug kas atrodo baisu, baugu. Logiška, juk pirmą kartą nėščia. Aš į viską žiūriu gerokai paprasčiau, daug ko nebepastebiu. Net laukimosi laiką pasitikrinu pagal sesę – paklaususi, kiek jai savaičių, tada žinau, kiek man".

Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė
Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė
DELFI / Andrius Ufartas

Laukiatės kūdikio pati ar jūsų aplinkoje yra būsima mama? Dalyvauti kviečia viena gražiausių visų laikų būsimų mamų švenčių.

Renginys vyks gegužės 9 dieną, 15 val., Vilniaus rotušėje. Į renginį būtina registruotis ir gauti patvirtinimą el. p. nedelsk@nedelsk.lt. Vietų dar yra.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis