Gimdymo namuose sukeitė kūdikius: drama tęsiasi

Viena iš pasitaikančių būsimųjų mamų baimių - kad gimdymo namuose kūdikiai bus sukeisti. Laimė, tai dažniausiai ir lieka tik niekuo nepagrįstas nerimas. Visgi, tokių kurioziškų atvejų, nors ir labai retai, pasitaiko. Apie vieną iš jų.

Įsivaizduokite - 1994-ieji, Prancūzijos klinikoje ką tik pagimdėte mielą mergaitę, pavadinote ją Manon. Žavu. Medikai sunerimo, kad naujagimė serga gelta, todėl išnešė ją į specialią palatą. Kai Manon parnešė, kažkas buvo ne taip: ne tik plaukai kitokio ilgio, bet net oda atrodė kitokio atspalvio. Klausiate personalo, kas nutiko, bet seselės atsako, kad nuo lempų pasikeitė odos spalva, o apskritai jūs tiesiog pavargusi po gimdymo. Imate mokytis prižiūrėti naujagimę, o greitai su ja iškeliaujate namo.

TAIP PAT SKAITYKITE:
5 klaidos, kurias darome pirkdami dovanas vaikams
Kokios labai svarbios taisyklės prie stalo laikosi Ericos Jennings šeima

Paštininko duktė

Praeina keleri metai. Jūs laimingai gyvenate žaviame Prancūzijos Graso kaime. Manon - 10 metų, o įžūlūs kaimynai vadina ją "paštininko dukterimi", kadangi ji visiškai nepanaši į tėtį. Galiausiai tėvai nusprendžia atlikti tėvystės tyrimą, kad atsikratytų abejonių. Deja, paaiškėja, kad ne tik Manon tėvas nėra jos biologinis tėvas, bet ir jūs nesate biologinė mergaitės motina. Skaudu, keista... Nors tiek metų gyvenote kartu, kaip viena šeima, Manon nėra jūsų biologinis vaikas.

Sophie pasirinkimas

Sophie Serrano - 38 m. prancūzė, išgyvenanti šį siaubą. Jos dukteriai Manon - 20 m. Po tėvystės testo pradėti tyrimai atskleidė, kaip viskas įvyko.

Klinikoje, kurioje gimė Manon, trys kūdikiai sirgo gelta, o inkubatoriai buvo tik du, todėl Manon paguldė į inkubatorių kartu su Melanie. Veikiausiai mergaitės neturėjo apyrankių su asmens duomenimis, nes atėjus laikui parnešti jas mamoms, seselė supainiojo mergaites.

Tolimesni tyrimai parodė, kad biologinė Sophie duktė gyvena vos už 30 km.

Galiausiai šeimos nusprendė susitikti, bet susitikimas nebuvo itin sėkmingas, jie nutarė pasilikti tas mergaites, kurias augino nuo gimimo. Jie taip pat nutarė nebendrauti. „Daugiau nebematau savo biologinės dukters, - sakė Sophie. - Sociologiniai, išsilavinimo ir kultūriniai skirtumai (tarp dviejų šeimų) sustiprino pasąmoningą konkuravimą, paveikė mūsų santykius."

Sophie paaiškino, kad nepaisant sunkumų, ji instinktyviai pamilo biologinę dukterį, vos ją pamačiusi. Oficialiai ji turi tris vaikus, tačiau sako širdyje turinti keturis.

„Labai keista akimirka", - pasakojo Manon. - Stovi priešais moterį, kuri yra tavo biologinė motina, tačiau tau ji - nepažįstama moteris."

Kompensacijos reikalavimas

Manon ir Melanie tėvai per tesimą pareikalavo kompensacijos iš klinikos, kurioje sukeitė kūdikius. Deja, kadangi incidentas įvyko prieš daug metų, dėl senaties bylą nutraukė.

Dabar jie siekia žalos atlyginimo antradienį Grase prasidėjusiame teisminiame procese. Tėvai padavė į teismą kliniką, gydytojus ir medicinos seseles.

"Jie atėmė iš manęs svajones, viltis, norą turėti vaikų",- sakė Manon Serrano vienam Prancūzijos leidiniui."

Klinika pripažino klaidą, o dėl kūdikių sukeitimo apkaltino alkoholiu piktnaudžiavusi medicinos seselę, tačiau žalos jie neatlygins. Abi šeimos dalyvavo antradienį vykusiame uždarame posėdyje, tik Melanie tėvai panoro liti anonimais. Teismas paskelbs sprendimą vasario 10 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis