Gimė dar vienas penketukas - šįkart penkios mergaitės!

Paskutiniu metu vos spėjame informuoti apie įvairiuose pasaulio kampeliuose gimusius penketukus. Vakar pasaulį apskriejo dar viena žinia apie neeilinį gimdymą, šįkart - Vokietijoje.

Vokietijoje antradienį Miunsterio universitetinėje ligoninėje buvo didelis sujudimas. Pirmą kartą jos istorijoje čia pasaulį išvydo penketukas - visos mergaitės!

Gimdymui vadovavo Miunsterio universitetinės ligoninės gydytojas Walter Klockenbusch. Penketukas gimė po cezario pjūvio, ir visos mergaitės svėrė daugiau kaip po 1000 gramų. Kaip sakė gydytojas, atsižvelgiant į visas aplinkybes - daugiavaisį nėštumą, neišnešiotumą - mažylės jaučiasi pakankamai gerai. Jų išsivystymas atitinka gestacinį amžių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip užauginti vaiką - lyderį?
Netikėta pirmagimės mirtis sustiprino norą turėti vaikelį

Medikas išplatintame ligoninės pranešime spaudai pasidžiaugė, jog pavyko išsaugoti nėštumą net iki 30 savaitės. Esant daugiavaisiam nėštumui, ypač kai nešiojama daugiau kaip 2 ar 3 vaisiai, tai yra didžiulis laimėjimas.

"Tokioje situacijoje kiekviena diena vaikui yra labai svarbi", - sakė gydytojas.

Mergaitės dabar yra prižiūrimos medikų, joms svarbu sutvirtėti, priaugti svorio, kad galėtų iškeliauti su tėvais į namus. Miunsteryje gimusio penketuko tėvai neišviešinti - nežinoma, ar tai jiems pirmieji vaikai, ar pastoti pavyko natūraliai, ar po pagalbinio apvaisinimo pastangų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis