Gimė neįprastai daug sveriantis naujagimis

Įprastai naujagimiai sveria 2,5 - 4 kilogramus. Tik būdami trijų mėnesių, jie sveria 6 kilogramus.

Tai, kad gimdys didelio svorio naujagimį, Beanna Sykes žinojo iš anksto. Ultragarso tyrimo metu buvo nustatyta, kad vaisius yra didesnio svorio, negu įprastai. Tačiau kiek jis tiksliai svers, medikai ir būsimieji tėvai nežinojo iki pat gimimo akimirkos.

Ligoninės, kurioje gimdė Beanna, medikai buvo pasiruošę sulaukti keturių kilogramų mažylio. Tačiau ir jie, ir jauni tėvai nustebo, kai pasvėrę naujagimį pamatė neįtikėtinai didelį skaičių – 5 kilogramai ir 987 gramai.

Kaip ir galima spėti, gimdymas nebuvo sklandus. Kai Beannai prasidėjo sąrėmiai, iš pradžių gimdymo eiga buvo įprasta. Tačiau dėl didžiulių skausmų gimdyvę ištiko panikos priepuolis, ir medikams neliko nieko kito, kaip tik suteikti moteriai nejautrą ir kuo skubiau ją operuoti. Taip rekordinio svorio naujagimis gimė po cezario pjūvio operacijos.

5,9 kilogramo svorio berniuko ūgis taip pat didelis – 57 cm. Kūdikį tėvai pavadino Ziadu Kadicu. Kaip pasakojo žiniasklaidos dėmesio sulaukusi motina, tuo po gimdymo ją ir sūnų aplankyti norėjo daugybė medikų. "Mane aplankė gal 15 gydytojų, ir visi jie tvirtino, kad didesnio naujagimio nėra matę", - sakė ji.

Šiuo metu dar nėra oficialiai patvirtinta, bet yra spėjimų, kad tai didžiausio svorio Australijoje gimęs naujagimis.

Nuotraukoje – mažylis rekordininkas, paguldytas šalia įprastos svorio naujagimio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis