Gimė vaikas, turintis 31 pirštą

Retas atvejis Kinijoje: gimė mažylis, turintis ne 20 kojų ir rankų pirštų, o 31.

Mažasis Hong Hong gimė šių metų sausio mėnesį Kinijoje. Jis visiškai sveikas mažylis, kuriam šiuo metu jau keturi mėnesiai. Tačiau Hong Hong gimė turėdamas gana retą apsigimimąpolidaktiliją arba kitaip sakant daugpirštystę. Berniukas turi iš viso 31 pirštą – 15 rankų pirštų ir 16 kojų pirštų.

Šis genetinės kilmės raidos sutrikimas pasitaiko gana retai. Hong Hong atveju, jį turi ir berniuko mama, kurios rankų pirštų skaičius -12, kojų – taip pat 12.

Paprastai toks apsigimimas yra taisomas chirurginiu būdu – operacijos metu pašalinami nereikalingi pirštai ir suformuojama plaštaka.

Hong Hong atveju operacija taip pat būtina. Kadangi mažylis neturi nykščių, ateityje jis turėtų didelių problemų buityje: rašant, dirbant kasdienius darbus, paprasčiausiai suimant pirštais daiktus.

Kūdikį konsultavę medikai sako, kad operacija nebus lengva ir pataria Hong Hong operuoti iki metų. Jos kaštai – 30 000 eurų, kurių šiuo metu kinų šeima neturi. Jie kreipėsi į internete esančią aukojimo svetainę, tikėdami, kad gerų žmonių dėka surinks pinigus ir padės savo sūneliui.

Gineso rekordų knygoje užfiksuotas atvejis, kai 2010 metais Indijoje gimė vaikas su 34 pirštais.

Hong Hong šeimos nuotraukas galima pamatyti čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis