Gimė vaikas, turintis itin retą apsigimimą (įspėjame – nuotrauka gali šokiruoti)

Šiomis dienomis žiniasklaidos priemones ir socialinius tinklus apskriejo naujagimio, kuris gimė tik su viena akimi ir be nosies, nuotrauka. Įspėjame, kad vaizdas gali jus šokiruoti, todėl apsvarstykite, ar norite jį pamatyti.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kaip praneša „The Daily mail", naujagimis berniukas gimė vienoje privačioje ligoninėje El Senbellawein mieste (Egiptas).

Su viena akimi pakaušyje bei be nosies gimęs vaikas – itin retas atvejis medicinos istorijoje. Tai vienas rečiausių apsigimimų, kokie sutinkami tarp žmonių. Jeigu nėštumo metu vaisius formuojasi netaisyklingai, paprastai didelius apsigimimus turintys vaikai neišgyvena ir miršta dar būdami mamos įsčiose.

Kas sukelia šį apsigimimą, nėra žinoma. Žiniasklaidoje cituojamas ligoninės gydytojas dr. Ahmed Badruddin sako, kad tai gali būti medikamentų vartojimo nėštumo metu pasekmė. Arba – radiacijos, gautos nėštumo metu, pasekmė.

Vida Press

Pasak gydytojo, tokie apsigimimai nėra suderinami su gyvybe, todėl vaikas neturi šansų užaugti ir greičiausiai išgyvens vos kelias dienas.

Tai ne pirmas kartas, kai pasaulyje gimsta naujagimis su viena akimi. Remiantis graikų mitologija, šis itin retas apsigimimas medicinoje turi terminą „Cyclopia", o tokie kūdikiai vadinami „vaikais - ciklopais".

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis