Gimusiam penketukui žmonės aukoja pinigus ir daiktus

Ankstų sekmadienio, birželio 2 -osios, rytą Čekijoje 23 –ejų metų Aleksandra Kinova pagimdė penketuką. Vaikai pasaulį išvydo po cezario pjūvio operacijos.

Čekijoje - pirmasis penketukas!

Kaip praneša žiniasklaida, Čekija su nerimu laukė ir su džiaugsmu pasitiko šiandien gimusį pirmąją savo istorijoje penketuką. Keturi berniukai ir viena mergaitė pasaulį išvydo šiandien, po cezario pjūvio operacijos.

Šiuo metu visi yra prižiūrimi medikų, vienoje Čekijos sostinės Prahos ligoninių. Operacija buvo atlikta 31 -ąją nėštumo savaitę. Vaikučiai svėrė nuo  1050 iki 1340 gramų. Penketuko susilaukusi šeima jau augina keturmetį sūnų.

Čekijos medikai sujaudinti šio įvykio, nes tai pirmasis penketukas Čekijos istorijoje. Žiniasklaidoje pranešama, kad penketukas buvo pradėtas natūraliu būdu, o ne pagalbinio apvaisinimo rezultatas. Tikimybė natūraliu būdu susilaukti penkių vaikučių vienu metu yra 1:50 milijonų.

Čekijos supermama

Vaikai tėvų pageidavimu jau turi vardus, tai - Terezka, Michael, Daniel, Martin ir  Alex.  Tai, kad nešioja penkis vaikučius, moteris sužinojo vos prieš tris mėnesius, beveik įpusėjus nėštumui. Tai sužinojusi, būsimoji penketuko mama apsiverkė, teigia informuoti šaltiniai.


Nėštumo metu Aleksandra Kinova tapo savo šalies heroje, kurios istorijai neliko abejingų. Moteris spaudoje buvo imta vadinti "supermama".

Šiuo metu šeimos pajamos yra apie 400 (apie 1400 lt) eurų per mėnesį. Poros gimtasis miestas Milovice žada suteikti šeimai trijų kambarių butą bei keletą padėjėjų prižiūrėti vaikučius. Daug vaikučio kraitelio daiktų bei pinigų šeimai jau suaukojo penketuko gimimo istorijos sujaudinti žmonės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis