Guoda Pečiulytė-Špokienė atvira: „Motinystė daugiaspalvė"

Žurnalistų Guodos Pečiulytės-Špokienės (32 m.) ir Edvardo Špoko (39 m.) sūnui Teodorui – dar tik trys mėnesiai, bet jis daug naujų spalvų įnešė į jų gyvenimą.

Pasak Guodos, motinystė tokia daugiaspalvė, su visa jausmų amplitude. Bet sunkumus labai greitai atperka vos viena sūnaus šypsena.

Kokia vis dėlto toji motinystė?

Manau, kad pas mus motinystė dažoma labai rožinėmis spalvomis, mažai kalbama apie tai, kad tau gali būti sunku, kartais labai. Užsieniniuose tinklapiuose esu nemažai skaičiusi apie tai, kaip mamos gailisi tapusios mamomis... Kalbu su savo drauge, kuri gyvena Švedijoje, ji sako, kad nekenčia tų moterų, kurios paplonintais balseliais įtikinėja kitus, o greičiausiai save, kad tik tapusios mamomis pajuto gyvenimo pilnatvę. Juk net pasakyti, kad tau sunku, kai esi mama, yra prilyginama vos nenusikaltimui. Tapusi mama gali pajausti įvairiausių jausmų ir to nereikėtų gėdytis.

Išsamų Rūtos Rukaitės interviu su Guoda skaitykite naujausiame „Tavo vaikas" žurnale (nr. 6).

Fotografė Nendrė

Kadangi artėja Tėvo diena, pakalbinome tėtį, taip pat žurnalistą, Simoną Bendžių. Jis ir tinklaraščio „Tėčio užrašai" autorius, kuris apie tėvystę kalba pusiau rimtai, pusiau juokais.

Skaitykite Veronikos Urbonaitės-Barkauskienės str. „Man 28-eri – ir turiu jau tris vaikus".

TAVO VAIKAS

Tėvai guodžiasi, kad „nebepaveža" savo aktyvių vaikų, jų poreikio kažką nuolat veikti, nuolat juos kuo nors užimti, kad išeikvotų energijos perteklių. Tačiau, pasak psichologės ir edukologės Audronės Kancės, tokiems vaikams reikia visai ne naujų veiklų, priešingai, galimybės „sulėtėti", nurimti, pajusti žemę kojom, „įsižeminti", nusisukti nuo vis naujų dirgiklių ir atsisukti į save. Apie tai Eglės Racevičiūtės str. „Išsitaškę".

TAVO VAIKAS

„Kaip daryti seksą?" Šį klausimą turbūt yra išgirdęs arba dar išgirs kiekvienas mūsų. Ką atsakyti vaikui? Skaitykite str. „Kaip daryti seksą?". Psichologės Jūratės Bortkevičienės patarimai, kaip visada, paprasti ir labai aiškūs.

TAVO VAIKAS

Sapnai skirtingais nėštumo trimestrais. Kokie jie?

Atsakymas – str. „Kur nuneša sapnai".

TAVO VAIKAS

Viršelio modeliui Tautei – 1 m.7 mėn.

Mergytė – trečias vaikas šeimoje, dar auga 11 m. Aistis ir šešiametis Vytis. Pasak mamos Justinos, Tautė – pats didžiausias chuliganas, broliukai daug ramesni. Mergytė nuolat kažkur bėga, lipa, lekia, mėlynės – jos kasdienybė. Tautė daug kalba, bando skaičiuoti, aiškiai taria „r“. Broliai be proto myli sesę, ką jau slėpti, Tautė – visos šeimos lepūnėlė. Galbūt dėl to, kad trečias vaikas, ji nieko nebijo, mielai bendrauja su visais, eina į darželį, miega pietų miegelio.

Kadangi lanko gamtos darželį, labai mėgsta keliauti į žygius gamtoje su kuprinyte ant pečių. Fotografuotis mergaitė taip pat mėgsta, noriai pozavo ir mūsų fotografei Nendrei. Jokios blogos nuotaikos, nuovargio, verksmų ar zyzimų! Bėda tik ta, kad sunku buvo nulaikyti vienoje vietoje, nusišypso ir lekia „iš kadro“...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis