Į Vilnių sugrįžtanti MAMŲ MUGĖ: mums svarbiausia ne kiekybė, o kokybė

Rugsėjo mėnesį Vilniuje vyks jau 10 - oji „Mamų mugė“. Jubiliejinį renginį organizatoriai pasitinka su dar didesne energija ir užsidegimu.

Mugė, kuri nudžiugina daugelį Lietuvos šeimų

Ar yra dar nežinančių, kas yra Mamų mugė? Mums atrodo, kad ne. Tačiau dėl viso pikto trumpai priminsime – tai didžiausia Baltijos šalyse sezoninė keturių dienų vaikiškų (iki 14 m.) ir nėščiųjų prekių komiso ir labdaros mugė, kurioje už simbolinę kainą galima nusipirkti ir parduoti išaugtus ir nebenaudojamus vaikiškus rūbus bei daiktus. Didžioji dalis neparduotų daiktų skiriami labdarai. Mamų mugė paprastai vyksta du kartus per metus: pavasarį (pavasario–vasaros sezonui) ir rudenį (rudens–žiemos sezonui).

Organizatorių nuotr.

Įspūdingoji mugės statistika

Per dešimt Mamų mugių partneriais (dalyviais) tapo apie 5000 šeimų, iš kurių apie 500 tapo savanoriais. Kiekvienoje mugėje dalyvauja apie 1300 – 1800 dalyvių, savanoriais tampa apie 100.

Partneriai (dalyviai) patys suruošia, įkainoja ir pristato į Mamų mugę nuo 100 000 iki 150 000 tūkstančių vaikiškų daiktų pardavimui.

Mamų mugėje vidutiniškai parduodama 60 – 70 procentų visų pristatytų daiktų. Iki šiol Mamų mugė priimdavo visus norinčius ir turinčius ką parduoti, sudarydama sąlygas ir suteikdama visą informaciją. Mamų mugė, kaip organizatorius, prisiima atsakomybę tinkamai paruošti erdvę, būtiną įrangą bei organizatorių komandą svarbiausiam renginiui, užtikrina didelius pirkėjų srautus ir garantuoja atsiskaitymą už parduotas prekes.

Atsižvelgta į parduodančių ir perkančių šeimų pastabas

Mamų mugė analizuoja ir gilinasi į visus pasiūlymus bei prašymus, todėl kiekvieną kartą jos organizavimas tobulinamas. Štai būsimoje Mamų mugėje taip pat atsižvelgta į pageidavimus, išsakytus ankstesniais metais:

- Trečdaliu didinamas personalo skaičius;

- Dvigubai didinama apsauga;

- Įrengiamos express kasos.

Mugės organizatoriai, atsižvelgdami į pirkėjų prašymus, išanalizavo ir išgrynino tolesnius mugės tobulėjimo žingsnius. Pirkėjai pastebėjo išaugusį daiktų kiekį, kuris mugėje pasiekė ribą, neleidžiančią pirkėjui rasti to, ko jis ieško.

Tad šios mugės tikslas yra KOKYBĖ, patenkinanti pirkėjus ir PAGALBA pirkėjams.

Norintiems parduoti savo vaikų daiktus, Mamų mugėje sumažintas pristatomų daiktų limitas nuo 250 iki 180. Ši naujiena aktuali tik 10 procentų visų dalyvių, mat tiek jų pristatydavo daugiau nei 180 vnt. daiktų, taip pat daugiau jų neparduotų ir atsiimdavo. Atsiimtos vienoje mugėje prekės, nepaliktos labdaroje, vis sugrįždavo į kitas muges. Jų kiekis trukdydavo pirkėjams atrasti geros kokybės ir vertės pirkinius. To išvengti padės išrūšiavimo mokestis, taikomas tik neefektyviausiems dalyviams, atsiimantiems daugiau kaip 60 daiktų po mugės ir neketinantiems jų aukoti.

Kaip atrodo Mamų mugė, galite pamatyti mūsų nuotraukų galerijoje iš šių metų pavasario mugės.

Kviečiami burtis į bendruomenę

Organizuodama 10 – ąją Mamų mugę, Všį “Mamų mugė” kviečia šeimas ir dalyvius, siekiančius palaikyti šią veiklą, burtis į savanorišką bendruomenę. Bendruomenės tikslas – sustiprinti ir palaikyti, kartu išgryninti Mamų mugės idėjas ir jos gyvavimą. Bendruomenės nariams suteikiamos išskirtinės dalyvavimo Mamų mugėje sąlygos, vos 20 proc. komisinis mokestis, kiti privalumai, jie įgis naujos patirties ir pažinčių, prisidės prie Mamų mugės organizavimo ir jos tobulinimo. Tai nauja galimybė šeimoms telktis ir organizuoti savo laiką taip, jog skirtų Mamų mugei bent dvi dienas per sezoną.

Mamų mugė Vilniuje verslo parke „Gariūnai“ vyks rugsėjo 21 - 25 dienomis.

Daugiau informacijos apie artėjančią mugę, galimybę burtis į bendruomenę, apsipirkimo bei pardavimo sąlygas rasite: http://musumuges.lt/mamumuge/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis