Įdomiausi savaitgalio renginiai vaikams

Galvojate, kaip prasmingai ir linksmai praleisti laiką drauge su šeima? Mes turime pasiūlymą, tinkantį ir patiems išrankiausiems, nes šiuose renginiuose nenuobodžiaus nei vaikai, nei suaugę. Tegu laikas kartu kiekvieną dieną tampa maža švente!


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Magiškos atmosferos persmelkti profesionalių cirko artistų ir gyvūnų pasirodymai ketvirtadienio vakarą pakerės tiek vaikus, tiek suaugusius. Didysis Baltijos cirkas" su aukščiausio lygio ekvilibristais, žonglieriais, oro gimnastais, akrobatais, komikais, klounais ir egzotiškais gyvūnais, rengia ištaigingą jubiliejinę programą, skirtą visai šeimai, todėl spalio 9-ąją kviečiame ten, kur neįmanomi dalykai tampa realybe (renginio organizatorius - Baltijos cirkas).

Spektaklis „Girių karaliai" pasakoja apie gana komišką Vilko ir Lapės draugystę, kurią vis temdo jų konkuravimas dėl girių karaliaus vardo. Čia gausu veiksmo, nuotykių bei netikėtumų, kurie virte užverda girioje netikėtai atsiradus naujai gyventojai - beždžionei. Spektaklis patiks ir vaikams, ir jų tėveliams, žada organizatoriai, todėl penktadienio popietę klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami praleisti su jaunimo teatro „Be durų" aktoriais (renginio organizatorius - Kultūros centras Žvejų rūmai).

Pasakos interpretacija, paversta žaidimu - taip galima apibūdinti „Keistuolių" teatro spektaklį „Vištytė ir gaidelis". Čia kiekvienas mažojo žiūrovo ištartas žodis kuria tolesnę spektaklio nuotaiką , o suaugę prisimena, koks magiškas, didžiulis ir margaspalvis yra kiekvieno - net mumyse tebegyvenančio - vaiko pasaulis. Taigi, spalio 11-ąją visiems gerai žinomą pasaką kurkite kartu, nes čia žiūrovo ir aktoriaus neskiria nematoma užtvara (renginio organizatorius - „Keistuolių teatras").

Tele Bim-bam" sukurtos programos visada žavi tuo, kad ten dalelę savęs randa ir suaugęs žmogus, ir vaikas. Kai kurie su dainomis „Mamos suknelė", „Pupa", „Voras", „Baltoji varnelė", „Tilili", „Naktelės žiedai" jau užaugo, o kiti dar tik auga, todėl kviečiame išgirsti šias dainas naujai - pritariant simfoniniam orkestrui. Projektas, skirtas „vaikams ir ne vaikams" jau šį šeštadienį kiekvienam tėveliui leis sugrįžti į vaikystę, o vaikučiams - mėgautis puikiai žinomomis dainomis (renginio organizatorius - Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras).

Spektaklyje „Tarmių stalas" aktoriai bando pasiekti dermę tarp pramogos ir edukacijos. Čia - keturiomis tarmėmis sekamos pasakos su muzikiniais intarpais ir animuojami seni lietuviško kaimo buities daiktai bei liaudies menininko Vlado Šiekštelės drožiniai, tačiau viskas pateikta subtiliai ir lengvai - rudeniško liūdesio spektaklyje nė ženklo. Tai - puikus būdas praleisti sekmadienio popietę kartu su savo vaikais, tačiau įdomu bus ne tik jiems, bet ir jų tėveliams (renginio organizatorius - „Stalo" teatras).

Tinginėlių kaimas - puikiai žinomo vaikų rašytojo V.V.Landsbergio knygos inscenizacija. Vaikų fantazijos miuzikle leidžiamasi į vaizduotės žaidimą, kuomet aplinkoje esančių daiktų pagalba kuriamas kitas pasaulis (indėnų žemė, pilis ar miškas), kurio centre - pagrindinis herojus Albinas, turintis svajonę nukeliauti į Tinginėlių kaimą. Istorijoje žaismingais būdais paliečiamos taisyklių bei sąžinės temos, o įtaigos spektakliui suteikia netikėta scenografija ir elktro akustinė muzika. Į pagrindinio veikėjo Albino nuotykius pasinerkite jau spalio 12 d. (renginio organizatorius - Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

Operetėje „Grybų karas" pasakojama apie Grybų respubliką, grybų išrinktą prezidentą Baravyką, jo paskelbtą karą miško žvėrims ir netikėtą mūšio baigtį. Parodijoje vaikai ir suaugę, priklausomai nuo savo amžiaus, gali išvysti dabartinio pasaulio problemas, pradedant žmogaus vertybėmis, baigiant politika. Kaunietės kompozitorės Z.Bružaitės ir „Keistuolių" teatro vadovo režisieriaus A.Giniočio sumanyta žinomos Justino Marcinkevičiaus poemėlės „Grybų karas" versija jau buvo pripažinta geriausiu spektakliu vaikams, todėl kauniečiai ir miesto svečiai sekmadienį kviečiami į jau pripažintą bei laiko patikrintą spektaklį (renginio organizatorius - Kauno valstybinis muzikinis teatras).

Spektakliai vaikams visuomet žavūs savo spalvingumu ir išrandingumu, tačiau svetainėje http://kur.delfi.lt galite rasti įvairaus tipo renginių - belieka tik nuspręsti, ko norite - kultūros dozės, popietės su šeima ar siautulingo vakarėlio naktiniame mieste - dabar atrasti savo renginį lengviau!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis