Įsižiūrėkite į nuotrauką: tėtis įspėja apie gresiantį pavojų

Atrodytų, kad tai sunkiai tikėtina, bet patikėkite, taip būna – mamos ar tėčio plaukas, įsipainiojęs į kūdikio kojinę, gali apsivyniojęs taip suveržti jo pirštą, kad apmiršta kraujotaka ir iškyla didelių problemų.

Nuotrauką su ištinusiu ir paraudusiu vieno kūdikio kojos pirštu šiomis dienomis socialiniuose tinkluose pastebėjo daugelis internautų. Iš pirmo žvilgsnio net sunku suprasti, kas čia nutiko ir kodėl ši istorija taip žaibiškai išplito po visą pasaulį. Iš tiesų, ši nuotrauka įspėja apie vieną pavojų kūdikiui, apie kurį daugelis net nepagalvojame. Laimė, ši istorija su laiminga pabaiga.


Scottas Walkeris su šeima ir kelių mėnesių mažyle Molly buvo išėję papietauti, kai pastebėjo, kad kūdikiui kažkas nutiko. Ji buvo labai nerami, irzli, o netrukus ėmė ir verkti. Suaugusieji pabandė panešioti ir nuraminti mažylę, tačiau niekas nepadėjo. Mergaitės veidukas paraudonavo, ji pati sukaito nuo verksmo.


Tada tėvai sugalvojo nuauti jos kojinytes, kad sušilusi mažylė nors šiek tiek atvėstų. Kai mergaitė buvo basomis kojytėmis, tėvai pastebėjo, kad vienas jos pirštas raudonas ir ištinęs, toks, kokį matote nuotraukoje žemiau.

Pasirodo, čia ir slypėjo visa priežastis. Kažkokiu būdu į kojinę buvo įsipainiojęs suaugusio žmogaus plaukas ir jis taip apsivyniojo aplink pirštuką, kad sutriko jo kraujotaka – pirštas ėmė raudonuoti, o plaukas buvo įsirėžęs į odelę.

Pasitelkę pincetą, žirkles tėvai šiaip ne taip pašalino plauką. Ši nuotrauka, kuria pasidalino Scottas, padaryta praėjus 45 minutėms po plauko pašalinimo. Pirštelis vis dar atrodo nekaip. Laimė, šįkart viskas baigėsi laimingai, tačiau sunku prognozuoti, kas galėjo nutikti, jei plauko suaugusieji būtų taip greitai neradę ir nesupratę Molly verksmo priežasties.





Vėliau tėvai su Molly apsilankė pas gydytoją, kuris patvirtino, kad tai retas, tačiau vis dar pasitaikantis atvejis. Taip neretai nutinka maždaug 4 mėnesį po gimdymo, kuomet dėl hormonų pasikeitimo moterims ima iškristi daugiau plaukų, negu įprastai.


Panašiai gali nutikti ne tik su plauku, bet ir su siūlu ar kita virvele, kuri gali suveržti kūdikiui ranką, koją, pirštą, netgi berniuko lytinį organą. Neaprūpinami krauju, audiniai gali apmirti ir gresia galūnės amputacija. Be to, medikai įspėja, kad laiku nepašalinus priežasties, kraujotaka gali taip sutrikti, kad bus neaprūpinama širdis, ir tada įmanomas blogiausias scenarijus, kokį tik galima įsivaizduoti – mirtis.


Dėl šios priežasties patariama mažiems vaikams neleisti ant riešų nešioti gumyčių, stipriai suveržtų raištelių ir virvučių. Tačiau jei paaugę vaikai gali pasisakyti kaip jaučiasi, kūdikiai apie šią problemą garsiai pasakyti nemoka, todėl informuoja apie tai tėvus verksmu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis