Įspūdingiausios nuotraukos iš karališkųjų mažojo princo krikštynų

Šiandien ypatinga diena Didžiosios Britanijos karališkajai šeimai – pakrikštytas jauniausias princo Williamo (36) ir Catherine Middleton (36) sūnus Louis.

Apie tai, kad krikštynos įvyks pirmadienį, liepos 9 -ąją, oficialiai paskelbta buvo birželio viduryje.

11 savaičių princas Louis yra penktasis eilėje į karališkąjį sostą. Jis gimė balandžio 23 dieną ir yra trečiasis princo Williamo bei Catherine Middleton vaikas. Pirmagimiui George po kelių savaičių sukaks penkeri metai, o princesei Charlotte šiuo metu yra treji metai.

Vida Press

Vida Press

Ceremonijai vadovavo Anglikonų Bažnyčios vadovas Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby. Krikštynos vyko Šv. Jokūbo rūmų Karališkojoje koplyčioje.

Kaip ir brolis George ir sesuo Charlotte, mažasis princas nuo šiol turi 6 krikšto tėvus. Tai karališkosios poros draugai bei giminaičiai. Beje, jų vardai buvo paskelbti tik krikštynų rytą.

Vida Press

Tarp krikšto tėvų nėra princo Harry su žmona Meghan Markle. Beje, dėdė jauniausiam savo sūnėnui krikšto proga įteikė neeilinę dovaną – pirmojo (1926 metų) leidimo A.A. Milne knygą „Mikė Pūkuotukas“. Ši kultinė ir vaikų iki dabar mėgstama knyga dėdei Harry kainavo 8000 svarų.

Vida Press

Trečiasis princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine Middleton sūnus gimė balandžio 23 dieną. Tai, kad laukiasi berniuko, Kate slėpė iki pat gimdymo dienos.

Vida Press

Vida Press

Krikštynų metu mažylis buvo aprengtas rankų darbo krikšto rūbu. Tai yra tiksli kopija rūbo, kurį dėvėjo 1841 metais princesė Viktorija. Karališkasis krikšto rūbas iš rankų į rankas perduodamas jau nuo 1841 metų ir juo puošėsi daugybė krikštijamų karališkosios šeimos narių.

Vida Press

Krikštynose nedalyvavo karalienė Elisabeth II su vyru. Aiškinama, kad to priežastis – ne sveikatos problemos, o itin didelis užimtumas.

Tarp svečių buvo ir Catherine Middleton sesuo Pippa, kuri šiuo metu laukiasi pirmojo vaikelio.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis